
Składniki
ciasto:
200 gramów
140 gramów
3 sztuki
80 gramów
3 sztuki
5 łyżek
0.5 łyżeczki
80 gramów
dodatki:
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli jabłka są bardzo soczyste, odciśnij je lekko na sicie. Masło rozpuść w rondelku. Jaja ubij z cukrem na puch.
Krok 2
Do masy jajecznej dodaj masę makową, jabłka, kaszę, proszek do pieczenia i orzechy, wymieszaj. Na koniec wlej, ciągle mieszając, rozpuszczone masło.
Krok 3
Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 22x28cm. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika na 55 minut.
Krok 4
Upieczone ciasto makowe pokrój na kawałki, polej polewą czekoladową i podawaj z lodami Carte d'Or Bakalia.

Dobra rada:
To szybkie ciasto z makiem z puszki można upiec również z innymi owocami, na przykład z gruszkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Carte d'Or Bakalia
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej