Desery lodowe z Carte d'Or | Przepisy.pl pixel
Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (57)

kaszottokaszotto
Ciasto w kubku z mikrofali podawane z lodami Carte d'Or
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
O połączeniu gorącego ciasta z lodami słyszał chyba każdy, bo jednym ze sztandarowych polskich de...
Mini IC Balls
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Jeśli zwykłe, tradycyjne desery przestały wam smakować jak dawniej i szukacie dla nich ciekawej a...
Egzotyczna tarta
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Tarta, wywodząca się z kuchni francuskiej, to jeden z najpopularniejszych deserów, znanych na cał...
Beza Pavlova z owocami i lodami waniliowymi Carte D’Or
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
140 min.
Sernik, makowiec, szarlotka, drożdżowiec to najpopularniejsze ciasta, jakie spotykamy na polskich...
kaszottokaszotto
Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i malinami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Przygotowanie smacznego deseru lodowego nie wymaga dużych nakładów pracy, co udowadnia poniższy p...
Lody z dodatkiem wanilii z Madagaskaru i prażonymi migdałami
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Tym razem lody waniliowe podaj z samodzielnie przygotowanym i smacznym sosem toffi. Przygotujesz...
Lody waniliowe z truskawkami i polewą waniliową
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Lody waniliowe to dość uniwersalny deser, którego smak urozmaicisz na wiele różnych sposobów. Wyp...
Lody czekoladowe z orzechami i miodem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Zastanawiasz się, jak podać lody czekoladowe? Zainspiruj się poniższym przepisem. Lody wyłóż do p...
Lody czekoladowe z belgijską czekoladą i owocem granatu
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Tym razem lody podaj z owocem granatu i sosem czekoladowym. Przygotowanie tego drugiego jest bard...
Lody czekoladowe z musem z czarnej porzeczki i jeżynami
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Lody czekoladowe wyjątkowo dobrze komponują się z owocowymi musami, w szczególności z tymi, które...
Lody czekoladowe z wiśniami
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Lody czekoladowe w połączeniu z owocami i bitą śmietaną stanowią wyjątkowo smaczny i uniwersalny...
Lody waniliowe z espresso
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Lody waniliowe wykorzystasz do przygotowania wielu deserów. Świetnie sprawdzą się nie tylko w poł...
Lody czekoladowe z konfiturą pomarańczową
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli szukasz smacznego dodatku do lodów czekoladowych, koniecznie zainspiruj się tym przepisem...
Deser z borówkami
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Lody waniliowe są niezwykle smacznym i uniwersalnym składnikiem wielu deserów. Nic w tym dziwnego...
Lody waniliowe z solonym karmelem
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Smak słodkich lodów świetnie przełamie dodatek solonego karmelu. Przygotuj jego standardową wersj...
Lody waniliowe z owocami sezonowymi i sosem porzeczkowym
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Szukasz sposobu na smaczny deser z lodami waniliowymi? Tym razem podaj je z sosem porzeczkowym, k...
Brownie z czekolady i orzechów laskowych
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Brownie to wilgotne, mocno czekoladowe ciasto. Jego sekretem jest duża ilość czekolady, która spr...
Mrożona terrina z lodów czekoladowych i bezy z pomarańczami w sosie karmelowym
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Jeśli szukasz inspiracji na elegancki deser, który sprawdzi się na wykwintne przyjęcie, konieczni...
Naleśniki z brzoskwiniami
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Naleśniki z brzoskwiniami i syropem klonowym doskonale nadają się zarówno na obiad, jak i podwiec...
Kruche ciastka cytrynowe z truskawkami
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
Kruche ciastka cytrynowe z truskawkami są efektowną propozycją na deser i podstawą do nietypowego...
Korzenne rurki z ciasta filo i orzechów włoskich z wiśniami w syropie
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
25 min.
Korzenne rurki z ciasta filo i orzechów włoskich z wiśniami w syropie to odpowiedni deser po odśw...
Przekładańce malinowe z ciasta filo
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Jeśli zastanawiasz się, co podać na poobiedni deser lub podwieczorek, koniecznie wypróbuj przepis...
Brioszka sycylijska z lodami
ratingratingratingratingrating

15

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Te smaczne drożdżowe bułeczki serwuje się zazwyczaj na śniadanie. W połączeniu z lodami stworzą j...
Tarta z korzenną gruszką i masą migdałową
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
Jeśli zastanawiasz się, co podać na deser, koniecznie wypróbuj przepis na tartę z korzenną gruszk...
Jabłka w cieście
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
20 min.
Jabłka w cieście podane z lodami o smaku caffe latte – sprawdzą się jako deser po obiedzie lub po...
Pączki z dziurką
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
Masz ochotę na smaczny deser idealny na popołudniowy podwieczorek lub szybką słodką przekąskę? Pą...
Churros z sosem czekoladowo-pomarańczowym
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
20 min.
Churros to hiszpański specjał, który przypomina nieco popularne ptysie, ale ma bardziej wyrazisty...
Naleśniki z sosem z owoców jagodowych
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
Jeśli szukasz intensywnie owocowej przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na naleśniki z sosem ja...
Ciastka z jagodami
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
20 min.
Pachnące jagodami, puszyste ciastka to dobra propozycja dla miłośników deserów z owocami i bakali...
Tarta z dżemem wiśniowym
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Tarta z dżemem wiśniowym to ciekawy sposób na przygotowanie słodkiej przekąski. Jest nie tylko sm...

Ciekawostki i porady

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Desery lodowe z Carte d'OrDesery lodowe z Carte d'Or

Śmietankowa lub czekoladowa gałka lodów w chrupiącym wafelku jest pyszna sama w sobie, ale równie dobrze może stać się bazą do wspaniałego, wykwintnego deseru lodowego. Odkryj, jak wiele istnieje możliwości eksperymentowania z różnymi smakami, dodatkami i połączeniami. Smak lodów czekoladowych doskonale podkreślą owoce, zwłaszcza te lekko kwaskowate, np. czarne porzeczki i jeżyny. Za pomocą blendera zmiksuj je z odrobiną wody i cukru na gładki mus, a następnie polej nim lody. Inny owoc, który sprawdzi się w parze z lodami czekoladowymi, to granat. Jego intensywnie czerwone nasiona są także bardzo dekoracyjne. Tym, którzy preferują nieco bardziej wytrawne smaki, z pewnością przypadnie do gustu połączenie lodów czekoladowych z konfiturą z gorzkich pomarańczy. Jedno z najbardziej klasycznych wśród deserowych połączeń to truskawki i wanilia. Lody o tym smaku podawaj ze świeżymi truskawkami i polej słodkim sosem angielskim, przygotowanym na bazie żółtek oraz mleka. Do lodów waniliowych pasują także borówki i bita śmietana, jak również solony karmel. Lody nie muszą wcale być głównym składnikiem deseru – używaj ich także jako dodatku do ciast, musów lub napojów. Niezwykle wyrafinowanym deserem, który podasz podczas eleganckiej kolacji, jest pudding ryżowy o smaku wanilii, wzbogacony wodą z kwiatu pomarańczy i przyprawiony cynamonem. Pudding serwuje się z gałką delikatnych lodów jogurtowych, polany syropem z hibiskusa. Kulkę lodów czekoladowych i karmelizowanego banana koniecznie dodaj do kremowego musu kajmakowego. Lody waniliowe pomogą Ci urozmaicić proste naleśniki z dżemem. Wystarczy, że z posmarowanych i zwiniętych w rulon naleśników zrobisz niewielkie roladki i podasz je z lodami oraz świeżymi owocami i udekorujesz listkami mięty lub bazylii. Poszukaj inspiracji wśród zebranych tu przepisów i przygotuj desery lodowe ze swoimi ulubionymi dodatkami – czekoladą, karmelem, owocami czy orzechami. Wypróbuj nowe, zaskakujące połączenia i sposoby podania. Swoimi opiniami oraz sugestiami koniecznie podziel się z nami w komentarzach.