
Składniki
1 sztuka
12 sztuk
5 listki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę, dodać liście mięty, miód oraz kostki lodu.
Krok 2
Całość zblendować na gładko. Serwować bezpośrednio po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej