Lodowy bowl owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowy bowl owocowy

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

150 gramów

1 szczypta

20 sztuk

150 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i banana pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażarki na kilka godzin.

Krok 2

Do blendera kielichowego włóż mrożone wiśnie, banana, ananasa i wegański jogurt.

Krok 3

Zblenduj, aż powstaną lody.

Krok 4

Powstałą masę włóż do miseczek. Desery udekoruj truskawkami i borówkami. Całość posyp kakao przez sitko oraz szczyptą cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej