
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
1 szczypta
20 sztuk
150 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i banana pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażarki na kilka godzin.
Krok 2
Do blendera kielichowego włóż mrożone wiśnie, banana, ananasa i wegański jogurt.
Krok 3
Zblenduj, aż powstaną lody.
Krok 4
Powstałą masę włóż do miseczek. Desery udekoruj truskawkami i borówkami. Całość posyp kakao przez sitko oraz szczyptą cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej