
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
1 szczypta
20 sztuk
150 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i banana pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażarki na kilka godzin.
Krok 2
Do blendera kielichowego włóż mrożone wiśnie, banana, ananasa i wegański jogurt.
Krok 3
Zblenduj, aż powstaną lody.
Krok 4
Powstałą masę włóż do miseczek. Desery udekoruj truskawkami i borówkami. Całość posyp kakao przez sitko oraz szczyptą cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej