
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
1 szczypta
20 sztuk
150 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i banana pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażarki na kilka godzin.
Krok 2
Do blendera kielichowego włóż mrożone wiśnie, banana, ananasa i wegański jogurt.
Krok 3
Zblenduj, aż powstaną lody.
Krok 4
Powstałą masę włóż do miseczek. Desery udekoruj truskawkami i borówkami. Całość posyp kakao przez sitko oraz szczyptą cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej