
Składniki
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
150 gramów
1 szczypta
20 sztuk
150 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i banana pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażarki na kilka godzin.
Krok 2
Do blendera kielichowego włóż mrożone wiśnie, banana, ananasa i wegański jogurt.
Krok 3
Zblenduj, aż powstaną lody.
Krok 4
Powstałą masę włóż do miseczek. Desery udekoruj truskawkami i borówkami. Całość posyp kakao przez sitko oraz szczyptą cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej