Lodowy bowl owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowy bowl owocowy

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

150 gramów

1 szczypta

20 sztuk

150 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i banana pokrój na małe kawałki i włóż do zamrażarki na kilka godzin.

Krok 2

Do blendera kielichowego włóż mrożone wiśnie, banana, ananasa i wegański jogurt.

Krok 3

Zblenduj, aż powstaną lody.

Krok 4

Powstałą masę włóż do miseczek. Desery udekoruj truskawkami i borówkami. Całość posyp kakao przez sitko oraz szczyptą cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowy bowl owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej