
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki (bez szypułek) pokrój na ćwiartki. Przełóż do miski. Zamarynuj z cukrem brązowym, sokiem i skórką z pomarańczy na 10 minut. Dwie lub trzy truskawki przekrój na pół wraz z szypułką. Posłużą później jako dekoracja.

Krok 2
Przełóż owoce do pucharka, w którym będziesz serwować deser.

Krok 3
Na owocach połóż łyżkę gęstego jogurtu, następnie dwie kulki lodów truskawkowych. Pucharek z deserem udekoruj listkami mięty i połówkami truskawek z szypułką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Orzeźwiające lody truskawkowe
Jeśli szukasz sprawdzonego sposobu na smaczną słodką przekąskę, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na lody truskawkowe. Pucharek z lodami doskonale sprawdzi się nie tylko na deser po obiedzie, ale również na podwieczorek lub podczas spotkania w gronie znajomych. Zacznij od odpowiedniego przygotowania owoców – truskawki bez szypułek pokrój na ćwiartki, przełóż do miski i zamarynuj, m.in. sokiem oraz skórką z pomarańczy (kilka truskawek z szypułkami zostaw do dekoracji). Następnie przełóż owoce do pucharka, po czym przykryj je łyżką gęstego jogurtu oraz dwoma gałkami truskawkowych lodów. Gotowy deser udekoruj kilkoma listkami świeżej mięty lub melisy oraz połówkami owoców. Jako dodatek do lodów doskonale sprawdzą się także waflowe rurki, słodka polewa oraz bita śmietana. Pobierz listę niezbędnych produktów i przygotuj orzeźwiające lody truskawkowe. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych kreatywnych deserów razem z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością. Do dzieła!



































