
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza obierz. Z miąższu usuń wszystkie pestki, owoc zmiksuj.
Krok 2
Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych. Całość zalej zmiksowanym arbuzem, udekoruj listkiem mięty.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy
Szukasz sposobu na przygotowanie idealnego napoju na upały? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu – zaserwowany jako deser po obiedzie lub napój do sałatek. Podawaj go w wysokiej przezroczystej szklance (ważne, żeby wcześniej ją dobrze schłodzić). Na początek obierz arbuza, usuń z jego miąższu pestki, a owoce dokładnie zmiksuj. Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych i zalej je zmiksowanym arbuzem. Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy udekoruj listkami świeżej mięty. Całość kompozycji dopełni słomka oraz długa łyżka, ewentualnie także rurki waflowe. Dobrym uzupełnieniem będą również podane w miseczce kawałki owoców – sprawdzą się np. truskawki, arbuz i maliny. Deser najlepiej podać od razu po przyrządzeniu. Skorzystaj z inspiracji na smaczny koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Przekonaj się, jak proste jest przygotowywanie kolorowych deserów lodowych razem z naszymi przepisami.