
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza obierz. Z miąższu usuń wszystkie pestki, owoc zmiksuj.

Krok 2
Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych. Całość zalej zmiksowanym arbuzem, udekoruj listkiem mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy
Szukasz sposobu na przygotowanie idealnego napoju na upały? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu – zaserwowany jako deser po obiedzie lub napój do sałatek. Podawaj go w wysokiej przezroczystej szklance (ważne, żeby wcześniej ją dobrze schłodzić). Na początek obierz arbuza, usuń z jego miąższu pestki, a owoce dokładnie zmiksuj. Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych i zalej je zmiksowanym arbuzem. Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy udekoruj listkami świeżej mięty. Całość kompozycji dopełni słomka oraz długa łyżka, ewentualnie także rurki waflowe. Dobrym uzupełnieniem będą również podane w miseczce kawałki owoców – sprawdzą się np. truskawki, arbuz i maliny. Deser najlepiej podać od razu po przyrządzeniu. Skorzystaj z inspiracji na smaczny koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Przekonaj się, jak proste jest przygotowywanie kolorowych deserów lodowych razem z naszymi przepisami.