Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
360 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza obierz. Z miąższu usuń wszystkie pestki, owoc zmiksuj.

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - Krok 1

Krok 2

Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych. Całość zalej zmiksowanym arbuzem, udekoruj listkiem mięty.

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Kerstin Andzinski-Wolde

    Kerstin Andzinski-Wolde , 09.06.2016

    hmhmhm lecker

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Kowal

    Izabela Kowal , 24.05.2016

    Zrobilam sobie ale pychotka polecam:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowyLodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy

Szukasz sposobu na przygotowanie idealnego napoju na upały? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu – zaserwowany jako deser po obiedzie lub napój do sałatek. Podawaj go w wysokiej przezroczystej szklance (ważne, żeby wcześniej ją dobrze schłodzić). Na początek obierz arbuza, usuń z jego miąższu pestki, a owoce dokładnie zmiksuj. Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych i zalej je zmiksowanym arbuzem. Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy udekoruj listkami świeżej mięty. Całość kompozycji dopełni słomka oraz długa łyżka, ewentualnie także rurki waflowe. Dobrym uzupełnieniem będą również podane w miseczce kawałki owoców – sprawdzą się np. truskawki, arbuz i maliny. Deser najlepiej podać od razu po przyrządzeniu. Skorzystaj z inspiracji na smaczny koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Przekonaj się, jak proste jest przygotowywanie kolorowych deserów lodowych razem z naszymi przepisami.