Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

251 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza obierz. Z miąższu usuń wszystkie pestki, owoc zmiksuj.

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - Krok 1

Krok 2

Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych. Całość zalej zmiksowanym arbuzem, udekoruj listkiem mięty.

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Kerstin Andzinski-Wolde

    Kerstin Andzinski-Wolde , 09.06.2016

    hmhmhm lecker

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Kowal

    Izabela Kowal , 24.05.2016

    Zrobilam sobie ale pychotka polecam:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowyLodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy

Szukasz sposobu na przygotowanie idealnego napoju na upały? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu – zaserwowany jako deser po obiedzie lub napój do sałatek. Podawaj go w wysokiej przezroczystej szklance (ważne, żeby wcześniej ją dobrze schłodzić). Na początek obierz arbuza, usuń z jego miąższu pestki, a owoce dokładnie zmiksuj. Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych i zalej je zmiksowanym arbuzem. Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy udekoruj listkami świeżej mięty. Całość kompozycji dopełni słomka oraz długa łyżka, ewentualnie także rurki waflowe. Dobrym uzupełnieniem będą również podane w miseczce kawałki owoców – sprawdzą się np. truskawki, arbuz i maliny. Deser najlepiej podać od razu po przyrządzeniu. Skorzystaj z inspiracji na smaczny koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Przekonaj się, jak proste jest przygotowywanie kolorowych deserów lodowych razem z naszymi przepisami.