Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
357 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza obierz. Z miąższu usuń wszystkie pestki, owoc zmiksuj.

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - Krok 1

Krok 2

Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych. Całość zalej zmiksowanym arbuzem, udekoruj listkiem mięty.

Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - Krok 2
2

Opinie o przepisie

  • Kerstin Andzinski-Wolde

    Kerstin Andzinski-Wolde , 09.06.2016

    hmhmhm lecker

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Kowal

    Izabela Kowal , 24.05.2016

    Zrobilam sobie ale pychotka polecam:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowyLodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy

Szukasz sposobu na przygotowanie idealnego napoju na upały? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu – zaserwowany jako deser po obiedzie lub napój do sałatek. Podawaj go w wysokiej przezroczystej szklance (ważne, żeby wcześniej ją dobrze schłodzić). Na początek obierz arbuza, usuń z jego miąższu pestki, a owoce dokładnie zmiksuj. Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych i zalej je zmiksowanym arbuzem. Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy udekoruj listkami świeżej mięty. Całość kompozycji dopełni słomka oraz długa łyżka, ewentualnie także rurki waflowe. Dobrym uzupełnieniem będą również podane w miseczce kawałki owoców – sprawdzą się np. truskawki, arbuz i maliny. Deser najlepiej podać od razu po przyrządzeniu. Skorzystaj z inspiracji na smaczny koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Przekonaj się, jak proste jest przygotowywanie kolorowych deserów lodowych razem z naszymi przepisami.