
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiwi pokrój w półplastry, a truskawkę pokrój wzdłuż w plastry.

Krok 2
Kulkę lodów nałóż do papilotki na muffinki.

Krok 3
Truskawkę nadziej na wykałaczkę i wbij w lody tworząc głowę ptaka. Ogon zrób z wafelka.

Krok 4
Na ogonie ułóż kawałki kiwi i półplastry truskawki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody truskawkowe "Kurka na grzędzie"
Lody w połączeniu ze świeżymi owocami tworzą wprost idealny duet. Jeśli szukasz inspiracji na ciekawą formę podania tych dwóch składników, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na lody truskawkowe „kurka na grzędzie”. Truskawki i kiwi, czyli owoce dość kwaśne, doskonale zrównoważą słodycz lodów. Jeśli jednak nie przepadasz za którymś z tych owoców, możesz z powodzeniem zastąpić go brzoskwinią czy gruszką. Sprawdzą się również nieco słodsze maliny lub dojrzałe banany. Polewą czekoladową wykonaną z czekolady roztopionej w kąpieli wodnej zrób kurce oczy i udekoruj ogon z wafelka. Deser jest pyszny, efektowny i co najważniejsze – jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Ozdabianie lodów truskawkowych w kształcie kurki to dobry sposób na wspólne spędzenie czasu w gronie znajomych. Tak przygotowane świetnie sprawdzą się na poobiedni deser albo słodki podwieczorek. Serwuj je niezależnie od okoliczności. Mamy nadzieję, że przygotowywanie smacznych deserów lodowych z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.