
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiwi pokrój w półplastry, a truskawkę pokrój wzdłuż w plastry.

Krok 2
Kulkę lodów nałóż do papilotki na muffinki.

Krok 3
Truskawkę nadziej na wykałaczkę i wbij w lody tworząc głowę ptaka. Ogon zrób z wafelka.

Krok 4
Na ogonie ułóż kawałki kiwi i półplastry truskawki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody truskawkowe "Kurka na grzędzie"
Lody w połączeniu ze świeżymi owocami tworzą wprost idealny duet. Jeśli szukasz inspiracji na ciekawą formę podania tych dwóch składników, koniecznie wypróbuj poniższy przepis na lody truskawkowe „kurka na grzędzie”. Truskawki i kiwi, czyli owoce dość kwaśne, doskonale zrównoważą słodycz lodów. Jeśli jednak nie przepadasz za którymś z tych owoców, możesz z powodzeniem zastąpić go brzoskwinią czy gruszką. Sprawdzą się również nieco słodsze maliny lub dojrzałe banany. Polewą czekoladową wykonaną z czekolady roztopionej w kąpieli wodnej zrób kurce oczy i udekoruj ogon z wafelka. Deser jest pyszny, efektowny i co najważniejsze – jego przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu. Ozdabianie lodów truskawkowych w kształcie kurki to dobry sposób na wspólne spędzenie czasu w gronie znajomych. Tak przygotowane świetnie sprawdzą się na poobiedni deser albo słodki podwieczorek. Serwuj je niezależnie od okoliczności. Mamy nadzieję, że przygotowywanie smacznych deserów lodowych z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.