Egzotyczny deser lodowy "Motyl" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczny deser lodowy "Motyl"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj. Mango pokrój w plastry, które będą skrzydłami motyla. Następnie ułóż je na talerzu.

Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - Krok 1

Krok 2

Truskawkę i kiwi pokrój w plastry i ułóż na skrzydłach motyla.

Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - Krok 2

Krok 3

Z kulek lodów uformuj tułów motyla, a ze skórki pomarańczowej zrób czułki.

Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Egzotyczny deser lodowy "Motyl"Egzotyczny deser lodowy "Motyl"

To łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który wykonasz w zaledwie kilku krokach. Łączy w sobie smak kremowych lodów i kwaskowatych owoców. Szukasz inspiracji na słodką przekąskę, którą podasz na niemal każdą okazję? "Motyl" będzie odpowiednim rozwiązaniem. Zacznij przygotowania: na początek pokrój owoce: mango i kiwi w plastry, a truskawki na połówki. Możesz również wykorzystać arbuza, jabłko lub gruszkę. Czas na wykonanie skrzydełek: pokrojone wcześniej mango ułóż na talerzu, na dużych plastrach umieść dwa plasterki kiwi na górze i dwie połówki truskawek na dole. Podstawą proponowanego deseru są lody. Wykorzystaj te dobrej jakości, o smaku śmietankowym (sprawdzi się też straciatella lub nugat). Umieść lody na środku talerza – jedna gałka za drugą. Ostatnim elementem są czułka, które z powodzeniem wykonasz ze skórki pomarańczowej. Deser jest już gotowy, teraz udekoruj go listkiem świeżej mięty i oblej polewą czekoladową lub sosem owocowym. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem.