Czekoladowa żabka z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowa żabka z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z lodów czekoladowych zrób dwie małe kulki i włóż je do zamrażalnika na 20 minut.

Krok 2

Połóż największą kulkę, zrobioną z lodów karmelowych, na środku zimnego talerza.

Krok 3

Mocno zmrożone czekoladowe kulki przekrój na połówki. rób z nich nogi żaby, układając je wokół karmelowej kulki – tak jak na zdjęciu.

Krok 4

Z lodów śmietankowych zrób łyżeczką dwie najmniejsze kulki na duże oczy żaby – na każdej ułóż źrenice z czekoladowych drażetek. Lodowy deser dla dzieci udekoruj orzechami w polewie i posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowa żabka z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lodowy bowl owocowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czekoladowa żabka z lodamiCzekoladowa żabka z lodami

Jeśli chcesz odmienić serwowaną po obiedzie słodką przekąskę, dobrą propozycją będzie przyrządzenie czekoladowej żabki z lodami. Będzie apetycznie wyglądać i świetnie smakować. Do jej wykonania potrzebujesz lodów karmelowych, czekoladowych i śmietankowych. Czekoladowe kulki włóż do zamrażarki, aby były lepiej zmrożone i dzięki temu dłużej utrzymały swoją formę na talerzu. Dużą gałkę lodów karmelowych połóż na środku zimnego naczynia (wstaw je wcześniej na jakiś czas do lodówki). Z czekoladowych kulek zrób nogi żabki – przekrój każdą z nich na połowę i ułóż po bokach. Lody śmietankowe będą z kolei pełnić rolę oczu. Uformuj je łyżeczką i połóż na każdym z nich czekoladową drażetkę. Ozdób lodowego stworka orzechami w czekoladzie i kolorową posypką w formie gwiazdek. Jako dekoracja sprawdzi się też bita śmietana lub gęsta polewa jabłkowa czy czekoladowa, którą namalujesz dodatkowe wzorki. Dowiedz się, jak dokładnie wykonać ten zabawny deser. Sprawdź podany przepis i podziel się z nami swoją opinią. Do dzieła!