Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu ułóż ciasno w rządku 3 kulki: najmniejszą czekoladową, średnią śmietankową i największą truskawkową.

Krok 2

Zrób oczy jeżozwierza z niebieskich drażetek, układając je na kulce śmietankowej.

Krok 3

Z kawałków czekolady i rurek waflowych zrób kolce na kulce truskawkowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"

Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” to idealna propozycja na przyjęcie. Do jego przygotowania potrzebujesz, oczywiście, lodów, a także: czekolady, rurek waflowych i kolorowych drażetek. Na początek ułóż na talerzu (ściśle obok siebie i w równym rzędzie) trzy lodowe kulki. W sugerowanym przepisie najmniejszą jest czekoladowa, średnią śmietankowa, a największą truskawkowa, jednak tę kolejność możesz dowolnie modyfikować. Oczy jeżozwierza zrób z niebieskich drażetek (jeśli chcesz, użyj w tym celu borówek lub galaretek). Brwi wykonasz za pomocą pisaków cukrowych. Dla urozmaicenia pokrusz herbatniki, które posłużą jako kolce „jeżozwierza”. Do lodów powkładaj czekoladę – dobrze sprawdzi się mleczna. Chcesz wzbogacić smak oraz wygląd deseru? Uformuj łapki z kawałków jabłka lub cząstek mandarynki. Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” przygotuj na płaskim talerzu, który dodatkowo możesz posypać startą mleczną czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Koniecznie sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak smaczny, prosty, a jednocześnie efektowny deser dzięki niemu przygotujesz.