Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu ułóż ciasno w rządku 3 kulki: najmniejszą czekoladową, średnią śmietankową i największą truskawkową.

Krok 2

Zrób oczy jeżozwierza z niebieskich drażetek, układając je na kulce śmietankowej.

Krok 3

Z kawałków czekolady i rurek waflowych zrób kolce na kulce truskawkowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"

Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” to idealna propozycja na przyjęcie. Do jego przygotowania potrzebujesz, oczywiście, lodów, a także: czekolady, rurek waflowych i kolorowych drażetek. Na początek ułóż na talerzu (ściśle obok siebie i w równym rzędzie) trzy lodowe kulki. W sugerowanym przepisie najmniejszą jest czekoladowa, średnią śmietankowa, a największą truskawkowa, jednak tę kolejność możesz dowolnie modyfikować. Oczy jeżozwierza zrób z niebieskich drażetek (jeśli chcesz, użyj w tym celu borówek lub galaretek). Brwi wykonasz za pomocą pisaków cukrowych. Dla urozmaicenia pokrusz herbatniki, które posłużą jako kolce „jeżozwierza”. Do lodów powkładaj czekoladę – dobrze sprawdzi się mleczna. Chcesz wzbogacić smak oraz wygląd deseru? Uformuj łapki z kawałków jabłka lub cząstek mandarynki. Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” przygotuj na płaskim talerzu, który dodatkowo możesz posypać startą mleczną czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Koniecznie sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak smaczny, prosty, a jednocześnie efektowny deser dzięki niemu przygotujesz.