Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"
łatwe
33 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu ułóż ciasno w rządku 3 kulki: najmniejszą czekoladową, średnią śmietankową i największą truskawkową.
Krok 2
Zrób oczy jeżozwierza z niebieskich drażetek, układając je na kulce śmietankowej.
Krok 3
Z kawałków czekolady i rurek waflowych zrób kolce na kulce truskawkowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"
Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” to idealna propozycja na przyjęcie. Do jego przygotowania potrzebujesz, oczywiście, lodów, a także: czekolady, rurek waflowych i kolorowych drażetek. Na początek ułóż na talerzu (ściśle obok siebie i w równym rzędzie) trzy lodowe kulki. W sugerowanym przepisie najmniejszą jest czekoladowa, średnią śmietankowa, a największą truskawkowa, jednak tę kolejność możesz dowolnie modyfikować. Oczy jeżozwierza zrób z niebieskich drażetek (jeśli chcesz, użyj w tym celu borówek lub galaretek). Brwi wykonasz za pomocą pisaków cukrowych. Dla urozmaicenia pokrusz herbatniki, które posłużą jako kolce „jeżozwierza”. Do lodów powkładaj czekoladę – dobrze sprawdzi się mleczna. Chcesz wzbogacić smak oraz wygląd deseru? Uformuj łapki z kawałków jabłka lub cząstek mandarynki. Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” przygotuj na płaskim talerzu, który dodatkowo możesz posypać startą mleczną czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Koniecznie sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak smaczny, prosty, a jednocześnie efektowny deser dzięki niemu przygotujesz.