Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"
łatwe
33 osoby zapisały

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu ułóż ciasno w rządku 3 kulki: najmniejszą czekoladową, średnią śmietankową i największą truskawkową.
Krok 2
Zrób oczy jeżozwierza z niebieskich drażetek, układając je na kulce śmietankowej.
Krok 3
Z kawałków czekolady i rurek waflowych zrób kolce na kulce truskawkowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Deser lodowy z rurkami waflowymi "Jeżozwierz"
Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” to idealna propozycja na przyjęcie. Do jego przygotowania potrzebujesz, oczywiście, lodów, a także: czekolady, rurek waflowych i kolorowych drażetek. Na początek ułóż na talerzu (ściśle obok siebie i w równym rzędzie) trzy lodowe kulki. W sugerowanym przepisie najmniejszą jest czekoladowa, średnią śmietankowa, a największą truskawkowa, jednak tę kolejność możesz dowolnie modyfikować. Oczy jeżozwierza zrób z niebieskich drażetek (jeśli chcesz, użyj w tym celu borówek lub galaretek). Brwi wykonasz za pomocą pisaków cukrowych. Dla urozmaicenia pokrusz herbatniki, które posłużą jako kolce „jeżozwierza”. Do lodów powkładaj czekoladę – dobrze sprawdzi się mleczna. Chcesz wzbogacić smak oraz wygląd deseru? Uformuj łapki z kawałków jabłka lub cząstek mandarynki. Deser lodowy z rurkami waflowymi „jeżozwierz” przygotuj na płaskim talerzu, który dodatkowo możesz posypać startą mleczną czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Koniecznie sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak smaczny, prosty, a jednocześnie efektowny deser dzięki niemu przygotujesz.


































