Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz. Kawałek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z łyżką cukru.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 1

Krok 2

Przeciśnij lody za pomocą praski do ziemniaków, tak aby wylądowały na talerzu, na ułożonej tam wcześniej śmietanie. W ten sposób powstanie lodowe spaghetti.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 2

Krok 3

Lody polej po wierzchu sosem i udekoruj pozostałymi plasterkami kiwi.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 3

Krok 4

Deser posyp uprażonymi wcześniej wiórkami kokosowymi i niezwłocznie podawaj.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Leszek Mróz

    Leszek Mróz , 09.02.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Gorakowska

    Ewa Gorakowska , 17.09.2016

    Na ułożonej tam wcześniej śmietanie,co to znaczy,co z tą śmietaną zrobić,ubić czy wylać płynną,to ma być przepis krok po kroku,jak zwykle niewypał,żenujące.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowe spaghetti waniliowe z kiwiLodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Potrzebujesz sposobu na deser, który będzie się efektownie prezentował? Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi będzie odpowiednią propozycją. Na początek kiwi obierz i pokrój w ósemki. Część odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj blenderem. Dla urozmaicenia smaku dodaj cukier i sok z cytryny. Kiedy sos będzie już gotowy, schłodź go chwilę w lodówce. Lody śmietankowe przeciśnij przez praskę do ziemniaków, by przypominały nitki makaronu. Do dekoracji wykorzystaj wiórki kokosowe lub migdały. Upraż je na suchej patelni, a zyskają nie tylko złocisty kolor, ale i bardziej wyrazisty smak. Dobrze pasować będzie również starta biała lub karmelowa czekolada. Deser serwuj zaraz po przyrządzeniu. Na początek wyłóż na talerz ubitą śmietanę 36% i przeciśnięte przez praskę lody, a potem polej całość schłodzonym sosem. Udekoruj plasterkami kiwi i uprażonymi wiórkami kokosowymi lub migdałami. Obok gotowego „spaghetti” połóż listek mięty. Sprawdź, jak prosta w przygotowaniu jest nasza propozycja. Masz inny pomysł na oryginalne podanie lodów śmietankowych? Podziel się nim.