Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

265 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

100 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz. Kawałek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z łyżką cukru.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 1

Krok 2

Przeciśnij lody za pomocą praski do ziemniaków, tak aby wylądowały na talerzu, na ułożonej tam wcześniej śmietanie. W ten sposób powstanie lodowe spaghetti.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 2

Krok 3

Lody polej po wierzchu sosem i udekoruj pozostałymi plasterkami kiwi.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 3

Krok 4

Deser posyp uprażonymi wcześniej wiórkami kokosowymi i niezwłocznie podawaj.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Leszek Mróz

    Leszek Mróz

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Gorakowska

    Ewa Gorakowska

    Na ułożonej tam wcześniej śmietanie,co to znaczy,co z tą śmietaną zrobić,ubić czy wylać płynną,to ma być przepis krok po kroku,jak zwykle niewypał,żenujące.

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowe spaghetti waniliowe z kiwiLodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Potrzebujesz sposobu na deser, który będzie się efektownie prezentował? Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi będzie odpowiednią propozycją. Na początek kiwi obierz i pokrój w ósemki. Część odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj blenderem. Dla urozmaicenia smaku dodaj cukier i sok z cytryny. Kiedy sos będzie już gotowy, schłodź go chwilę w lodówce. Lody śmietankowe przeciśnij przez praskę do ziemniaków, by przypominały nitki makaronu. Do dekoracji wykorzystaj wiórki kokosowe lub migdały. Upraż je na suchej patelni, a zyskają nie tylko złocisty kolor, ale i bardziej wyrazisty smak. Dobrze pasować będzie również starta biała lub karmelowa czekolada. Deser serwuj zaraz po przyrządzeniu. Na początek wyłóż na talerz ubitą śmietanę 36% i przeciśnięte przez praskę lody, a potem polej całość schłodzonym sosem. Udekoruj plasterkami kiwi i uprażonymi wiórkami kokosowymi lub migdałami. Obok gotowego „spaghetti” połóż listek mięty. Sprawdź, jak prosta w przygotowaniu jest nasza propozycja. Masz inny pomysł na oryginalne podanie lodów śmietankowych? Podziel się nim.