Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
293 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz. Kawałek odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj z łyżką cukru.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 1

Krok 2

Przeciśnij lody za pomocą praski do ziemniaków, tak aby wylądowały na talerzu, na ułożonej tam wcześniej śmietanie. W ten sposób powstanie lodowe spaghetti.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 2

Krok 3

Lody polej po wierzchu sosem i udekoruj pozostałymi plasterkami kiwi.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 3

Krok 4

Deser posyp uprażonymi wcześniej wiórkami kokosowymi i niezwłocznie podawaj.

Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Leszek Mróz

    Leszek Mróz , 09.02.2018

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Gorakowska

    Ewa Gorakowska , 17.09.2016

    Na ułożonej tam wcześniej śmietanie,co to znaczy,co z tą śmietaną zrobić,ubić czy wylać płynną,to ma być przepis krok po kroku,jak zwykle niewypał,żenujące.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lody dla dzieci "Miś"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowe spaghetti waniliowe z kiwiLodowe spaghetti waniliowe z kiwi

Potrzebujesz sposobu na deser, który będzie się efektownie prezentował? Lodowe spaghetti waniliowe z kiwi będzie odpowiednią propozycją. Na początek kiwi obierz i pokrój w ósemki. Część odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj blenderem. Dla urozmaicenia smaku dodaj cukier i sok z cytryny. Kiedy sos będzie już gotowy, schłodź go chwilę w lodówce. Lody śmietankowe przeciśnij przez praskę do ziemniaków, by przypominały nitki makaronu. Do dekoracji wykorzystaj wiórki kokosowe lub migdały. Upraż je na suchej patelni, a zyskają nie tylko złocisty kolor, ale i bardziej wyrazisty smak. Dobrze pasować będzie również starta biała lub karmelowa czekolada. Deser serwuj zaraz po przyrządzeniu. Na początek wyłóż na talerz ubitą śmietanę 36% i przeciśnięte przez praskę lody, a potem polej całość schłodzonym sosem. Udekoruj plasterkami kiwi i uprażonymi wiórkami kokosowymi lub migdałami. Obok gotowego „spaghetti” połóż listek mięty. Sprawdź, jak prosta w przygotowaniu jest nasza propozycja. Masz inny pomysł na oryginalne podanie lodów śmietankowych? Podziel się nim.