
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób dużą kulę i umieść ją na środku talerza.
Krok 2
Z lodów o smaku czekoladowym zrób małą kulkę i przetnij ja na pół. Umieść każdą z połówek na szczycie kulki kokosowej, tworząc charakterystyczne dzwoneczki budzika.
Krok 3
Przetnij truskawkę na pół. Obie połówki wsuń między lody kokosowe a talerzyk – to będą „nóżki” budzika.
Krok 4
Teraz, zaczynając od samego środka kulki lodów śmietankowych, przyłóż dwa czekoladowe patyczki jako wskazówki. Miejsce ich łączenia zakryj maliną. Pamiętaj, że jedna wskazówka powinna być krótsza.
Krok 5
Pestki dyni umieść w miejscach, gdzie powinny być godziny 3, 6, 9 i 12. Deser udekoruj świeżymi owocami i wiórkami kokosowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody śmietankowe z owocami "Budzik"
Deser lodowy to nie tylko pucharek ozdobiony owocami, co świetnie udowadnia poniższy przepis. Lody kokosowe z owocami „budzik” to doskonała słodka przekąska, która sprawdzi się niezależnie od okoliczności. Z powodzeniem podasz ją jako poobiedni deser lub na spotkaniu ze znajomymi. Dość łagodny smak lodów kokosowych przełam za pomocą małych, intensywnie czekoladowych patyczków. Deser uformuj na kształt efektownego budzika. Elementy dekoracji będą smacznie komponowały się z lodami – truskawki, maliny oraz borówki amerykańskie dodadzą im lekkiej kwaskowatości. Poza sezonem letnim możesz również użyć innych owoców, na przykład bananów, kiwi czy mandarynek. Talerz z lodami oprósz wiórkami kokosowymi. Świetnie sprawdzą się też wiórki przygotowane z białej czekolady. Zrobisz je w łatwy sposób, jeśli tabliczkę czekolady dobrze schłodzisz, a następnie zetrzesz na grubych oczkach tarki. Mamy nadzieję, że przygotowywanie smacznych deserów z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością.