
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z lodów śmietankowych Big Milk Trio Neapolitana zrób 3 kulki i ułóż w miseczce. Śmietankową na górze.
Krok 2
Rurkę waflową wetknij w środek kulki śmietankowej, by zrobić z niej nos.
Krok 3
Z kolorowych drażetek zrób oczka bałwanka.
Krok 4
Na szczycie lodów śmietankowych umieść czapeczkę z rożka waflowego. Lody podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Najlepsze lody dla dzieci "Bałwanek"
Lody to jeden z tych uniwersalnych deserów, które można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Poniższy przepis to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają inspiracji na efektownie prezentującą się słodką przekąskę. Do jej przygotowania będziesz potrzebować zaledwie kilku składników, a samo wykonanie zajmie Ci niewiele czasu. W miseczce z trzech kulek lodów w różnych smakach uformuj bałwana. Dodaj czapeczkę z waflowego rożka, rurkę jako nos i kolorowe drażetki w miejsce oczu. Deser możesz wzbogacić o świeże owoce, np. nasiona granatu i wykonać z nich guziki dla bałwanka. Całość udekoruj wiórkami z białej czekolady lub posypką w jasnym kolorze – będą imitować płatki śniegu. Aby przygotować te pierwsze, wystarczy, że dobrze schłodzoną tabliczkę czekolady zetrzesz na dużych oczkach tarki. Lodowego bałwanka można dowolnie ozdabiać – to idealny sposób na kreatywne spędzenie czasu w kuchni. Mamy nadzieję, że przygotowywanie smacznych i efektownych deserów lodowych z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.