Deser dla dzieci "Myszka" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser dla dzieci "Myszka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

40 gramów

10 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, odkrój 1/3 mango wzdłuż razem ze skórką.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 1

Krok 2

Ponacinaj miąższ mango w romby nie nacinając przy tym skórki. Uformuj tułów myszki i ułóż na talerzu.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 2

Krok 3

Ukrój cienki plaster gruszki i przetnij go na ćwiartki, zrobisz z nich uszy myszki.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 3

Krok 4

Z lodów śmietankowych zrób głowę myszki. Oczy i nosek zrób z rodzynek.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Myszka"Deser dla dzieci "Myszka"

Słodki i kolorowy deser „myszka” to doskonała propozycja na mocno owocową odsłonę lodowej przekąski. Jej bazę stanowi soczyste mango, które ma apetyczny kolor i bardzo dobrze się prezentuje. Natnij je tak, by na jego powierzchni pojawiły się niewielkie romby. Z kremowych lodów śmietankowych zrób głowę zwierzątka. Możesz ją wykonać także na bazie dowolnego smaku, np. lodów o smaku straciatella czy nugat. Dołóż jeszcze rodzynki lub czekoladowe drażetki i stwórz z nich oczy oraz nos myszki. Uszy wykonaj z przekrojonych na ćwiartki plastrów gruszki. Nadawać się będą także jabłka lub inne twarde owoce, a także jasne wafelki. Jeśli chcesz wzbogacić deser lodowy „myszka”, dołącz do niego inne owoce. Ewentualnie udekoruj talerz kawałkami kiwi, ananasa, melona, truskawek lub malin. Całość będzie doskonała z kokosowym, gęstym sosem lub polewą truskawkową. Słodką przekąskę warto też ozdobić bitą śmietaną i orzechami nerkowca. Masz już plan, z jakiej okazji podasz ten oryginalny i apetyczny deser?