Deser dla dzieci "Myszka" przepis – Zobacz na przepisy.pl

Deser dla dzieci "Myszka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

40 gramów

10 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, odkrój 1/3 mango wzdłuż razem ze skórką.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 1

Krok 2

Ponacinaj miąższ mango w romby nie nacinając przy tym skórki. Uformuj tułów myszki i ułóż na talerzu.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 2

Krok 3

Ukrój cienki plaster gruszki i przetnij go na ćwiartki, zrobisz z nich uszy myszki.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 3

Krok 4

Z lodów śmietankowych zrób głowę myszki. Oczy i nosek zrób z rodzynek.

Deser dla dzieci "Myszka" - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser dla dzieci "Myszka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Deser dla dzieci "Myszka"Deser dla dzieci "Myszka"

Słodki i kolorowy deser „myszka” to doskonała propozycja na mocno owocową odsłonę lodowej przekąski. Jej bazę stanowi soczyste mango, które ma apetyczny kolor i bardzo dobrze się prezentuje. Natnij je tak, by na jego powierzchni pojawiły się niewielkie romby. Z kremowych lodów śmietankowych zrób głowę zwierzątka. Możesz ją wykonać także na bazie dowolnego smaku, np. lodów o smaku straciatella czy nugat. Dołóż jeszcze rodzynki lub czekoladowe drażetki i stwórz z nich oczy oraz nos myszki. Uszy wykonaj z przekrojonych na ćwiartki plastrów gruszki. Nadawać się będą także jabłka lub inne twarde owoce, a także jasne wafelki. Jeśli chcesz wzbogacić deser lodowy „myszka”, dołącz do niego inne owoce. Ewentualnie udekoruj talerz kawałkami kiwi, ananasa, melona, truskawek lub malin. Całość będzie doskonała z kokosowym, gęstym sosem lub polewą truskawkową. Słodką przekąskę warto też ozdobić bitą śmietaną i orzechami nerkowca. Masz już plan, z jakiej okazji podasz ten oryginalny i apetyczny deser?