Lody rabarbarowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody rabarbarowe

Autor: Kulinarne Gatity

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut. Zagotowujemy, nie dodajemy wody !!! Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Później studzimy. Kto nie lubi kawałków owoców w lodach może rabarbar zblendować.

Krok 2

Śmietankę ubijamy na prawie sztywną, delikatnie dolewamy mleko i ostrożnie mieszamy, dodajemy rabarbar i mieszamy całość.

Krok 3

Lody przykrywamy i wkładamy do zamrażarki na 5 godzin. Raz na godzinę mieszamy je trzepaczką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej