
Składniki
500 gramów
150 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rabarbar wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut. Zagotowujemy, nie dodajemy wody !!! Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Później studzimy. Kto nie lubi kawałków owoców w lodach może rabarbar zblendować.
Krok 2
Śmietankę ubijamy na prawie sztywną, delikatnie dolewamy mleko i ostrożnie mieszamy, dodajemy rabarbar i mieszamy całość.
Krok 3
Lody przykrywamy i wkładamy do zamrażarki na 5 godzin. Raz na godzinę mieszamy je trzepaczką
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej