Lody rabarbarowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody rabarbarowe

Autor: Kulinarne Gatity

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut. Zagotowujemy, nie dodajemy wody !!! Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Później studzimy. Kto nie lubi kawałków owoców w lodach może rabarbar zblendować.

Krok 2

Śmietankę ubijamy na prawie sztywną, delikatnie dolewamy mleko i ostrożnie mieszamy, dodajemy rabarbar i mieszamy całość.

Krok 3

Lody przykrywamy i wkładamy do zamrażarki na 5 godzin. Raz na godzinę mieszamy je trzepaczką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej