Naleśniki z lodami śmietankowymi i żelkami
łatwe
265 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kulki lodów pomieszaj w misce z pokrojonymi na kawałki żelkami, dżemem brzoskwiniowym oraz z obranym i pokrojonym w kostkę kiwi. Aby łatwiej formować masę, odczekaj ok. 10 minut od wyjęcia lodów z zamrażarki.

Krok 2
Naleśniki posmaruj dżemem. Powstałą masę nałóż na naleśnika.

Krok 3
Z lodowej masy uformuj wałek i zwiń naleśnika.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z lodami śmietankowymi i żelkami
Jeśli szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie deseru, koniecznie wypróbuj przepis na naleśniki z lodami śmietankowymi. Ich sekret tkwi w smacznym i prostym do przyrządzenia nadzieniu – wystarczy, że w dużej misce wymieszasz kulki lodów razem z pokrojonymi na kawałki żelkami, dżemem brzoskwiniowym oraz obranym i pokrojonym w kostkę kiwi. Usmażone naleśniki posmaruj cienko dżemem, po czym nałóż na nie przygotowaną uprzednio masę. Na koniec z lodowej masy uformuj wałek i zwiń naleśnik. Otrzymane w ten sposób placki posyp cukrem pudrem i udekoruj plasterkami kiwi oraz melisą lub miętą. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować, np. zastępując dżem brzoskwiniowy truskawkowym, malinowym lub morelowym. Pamiętaj, że oprócz kiwi, do naleśników możesz dodać również inne owoce, np. truskawki, maliny czy jagody. Pobierz listę niezbędnych produktów i przygotuj pyszne naleśniki z lodami śmietankowymi i żelkami. Tym przepisem udowadniamy, że przyrządzanie kreatywnych deserów może być prostsze niż kiedykolwiek.