Naleśniki z lodami śmietankowymi i żelkami
łatwe
252 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kulki lodów pomieszaj w misce z pokrojonymi na kawałki żelkami, dżemem brzoskwiniowym oraz z obranym i pokrojonym w kostkę kiwi. Aby łatwiej formować masę, odczekaj ok. 10 minut od wyjęcia lodów z zamrażarki.

Krok 2
Naleśniki posmaruj dżemem. Powstałą masę nałóż na naleśnika.

Krok 3
Z lodowej masy uformuj wałek i zwiń naleśnika.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z lodami śmietankowymi i żelkami
Jeśli szukasz ciekawego sposobu na przygotowanie deseru, koniecznie wypróbuj przepis na naleśniki z lodami śmietankowymi. Ich sekret tkwi w smacznym i prostym do przyrządzenia nadzieniu – wystarczy, że w dużej misce wymieszasz kulki lodów razem z pokrojonymi na kawałki żelkami, dżemem brzoskwiniowym oraz obranym i pokrojonym w kostkę kiwi. Usmażone naleśniki posmaruj cienko dżemem, po czym nałóż na nie przygotowaną uprzednio masę. Na koniec z lodowej masy uformuj wałek i zwiń naleśnik. Otrzymane w ten sposób placki posyp cukrem pudrem i udekoruj plasterkami kiwi oraz melisą lub miętą. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przepis odrobinę zmodyfikować, np. zastępując dżem brzoskwiniowy truskawkowym, malinowym lub morelowym. Pamiętaj, że oprócz kiwi, do naleśników możesz dodać również inne owoce, np. truskawki, maliny czy jagody. Pobierz listę niezbędnych produktów i przygotuj pyszne naleśniki z lodami śmietankowymi i żelkami. Tym przepisem udowadniamy, że przyrządzanie kreatywnych deserów może być prostsze niż kiedykolwiek.