Naleśniki faszerowane mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki faszerowane mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

2198 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

632 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1076 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

ciasto:

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

farsz:

200 gramów

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmaż naleśniki.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 1

Krok 2

Drobno pokrój cebulę oraz czosnek, po czym usmaż razem z mięsem.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój i dodaj do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 3

Krok 4

Pod koniec dodaj kukurydzę. Następnie napełnij naleśniki gotowym farszem. Podawaj je złożone, z dodatkiem łyżki śmietany. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Maciek Michas

    Maciek Michas , 26.08.2016

    pychotka warto upichcic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Malinowska

    Monika Malinowska , 17.04.2016

    przepyszne,rodzina co parę dni prosi o te naleśniki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Wal

    Ania Wal , 07.04.2016

    super przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leokadia Szade

    Leokadia Szade , 23.01.2016

    Pyszne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Szymańska

    Paulina Szymańska , 24.12.2015

    genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be , 24.05.2015

    pyszneee!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki faszerowane mięsemNaleśniki faszerowane mięsem

Naleśniki najczęściej jada się w Polsce na słodko, ale mogą być też lekko pikantnym daniem mięsnym, idealnym na obiad. Dodatek kukurydzy i papryki w tym farszu przywodzi na myśl meksykańskie chili con carne. Naleśniki to potrawa idealna dla osób, rozpoczynających przygodę z kuchnią. Ciasto jest tak proste w przyrządzeniu, że trudno w nim cokolwiek zepsuć, a usmażenie cienkich placuszków wymaga jedynie odrobiny wprawy. Do wykonania sosu, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego, oraz warzyw, które lubisz najbardziej i które masz pod ręką – w razie potrzeby, zamiast papryki wrzuć marchewkę, a kukurydzę, zastąp czerwoną fasolą. Naleśniki z mięsnym farszem będą smakować wyśmienicie także na drugi dzień po zrobieniu – zabrane do pracy i odgrzane na lunch. Wierzch możesz posypać tartym serem żółtym, który rozpuści się pod wpływem temperatury.