Naleśniki faszerowane mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

2102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

560 osób wydrukowało

Pobierz pdf

878 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

farsz:

200 gramów

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

0

3 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmaż naleśniki.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 1

Krok 2

Drobno pokrój cebulę oraz czosnek, po czym usmaż razem z mięsem.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój i dodaj do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 3

Krok 4

Pod koniec dodaj kukurydzę. Następnie napełnij naleśniki gotowym farszem. Podawaj je złożone, z dodatkiem łyżki śmietany. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Maciek Michas

    Maciek Michas

    pychotka warto upichcic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Malinowska

    Monika Malinowska

    przepyszne,rodzina co parę dni prosi o te naleśniki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Wal

    Ania Wal

    super przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leokadia Szade

    Leokadia Szade

    Pyszne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Szymańska

    Paulina Szymańska

    genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be

    pyszneee!

    Odpowiedz Odpowiedz

Fix Spaghetti Bolognese Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki faszerowane mięsemNaleśniki faszerowane mięsem

Naleśniki najczęściej jada się w Polsce na słodko, ale mogą być też lekko pikantnym daniem mięsnym, idealnym na obiad. Dodatek kukurydzy i papryki w tym farszu przywodzi na myśl meksykańskie chili con carne. Naleśniki to potrawa idealna dla osób, rozpoczynających przygodę z kuchnią. Ciasto jest tak proste w przyrządzeniu, że trudno w nim cokolwiek zepsuć, a usmażenie cienkich placuszków wymaga jedynie odrobiny wprawy. Do wykonania sosu, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego, oraz warzyw, które lubisz najbardziej i które masz pod ręką – w razie potrzeby, zamiast papryki wrzuć marchewkę, a kukurydzę, zastąp czerwoną fasolą. Naleśniki z mięsnym farszem będą smakować wyśmienicie także na drugi dzień po zrobieniu – zabrane do pracy i odgrzane na lunch. Wierzch możesz posypać tartym serem żółtym, który rozpuści się pod wpływem temperatury.