
Składniki
1 opakowanie
ciasto:
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
farsz:
200 gramów
1 sztuka
6 łyżek
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmaż naleśniki.

Krok 2
Drobno pokrój cebulę oraz czosnek, po czym usmaż razem z mięsem.

Krok 3
Paprykę pokrój i dodaj do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.

Krok 4
Pod koniec dodaj kukurydzę. Następnie napełnij naleśniki gotowym farszem. Podawaj je złożone, z dodatkiem łyżki śmietany. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki faszerowane mięsem
Naleśniki najczęściej jada się w Polsce na słodko, ale mogą być też lekko pikantnym daniem mięsnym, idealnym na obiad. Dodatek kukurydzy i papryki w tym farszu przywodzi na myśl meksykańskie chili con carne. Naleśniki to potrawa idealna dla osób, rozpoczynających przygodę z kuchnią. Ciasto jest tak proste w przyrządzeniu, że trudno w nim cokolwiek zepsuć, a usmażenie cienkich placuszków wymaga jedynie odrobiny wprawy. Do wykonania sosu, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego, oraz warzyw, które lubisz najbardziej i które masz pod ręką – w razie potrzeby, zamiast papryki wrzuć marchewkę, a kukurydzę, zastąp czerwoną fasolą. Naleśniki z mięsnym farszem będą smakować wyśmienicie także na drugi dzień po zrobieniu – zabrane do pracy i odgrzane na lunch. Wierzch możesz posypać tartym serem żółtym, który rozpuści się pod wpływem temperatury.