Naleśniki faszerowane mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki faszerowane mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

48

heart
2205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

655 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

ciasto:

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

farsz:

200 gramów

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmaż naleśniki.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 1

Krok 2

Drobno pokrój cebulę oraz czosnek, po czym usmaż razem z mięsem.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 2

Krok 3

Paprykę pokrój i dodaj do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese Knorr. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 3

Krok 4

Pod koniec dodaj kukurydzę. Następnie napełnij naleśniki gotowym farszem. Podawaj je złożone, z dodatkiem łyżki śmietany. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba.

Naleśniki faszerowane mięsem - Krok 4
6

Opinie o przepisie

  • Maciek Michas

    Maciek Michas , 26.08.2016

    pychotka warto upichcic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Malinowska

    Monika Malinowska , 17.04.2016

    przepyszne,rodzina co parę dni prosi o te naleśniki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Wal

    Ania Wal , 07.04.2016

    super przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leokadia Szade

    Leokadia Szade , 23.01.2016

    Pyszne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Szymańska

    Paulina Szymańska , 24.12.2015

    genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be , 24.05.2015

    pyszneee!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki faszerowane mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki faszerowane mięsemNaleśniki faszerowane mięsem

Naleśniki najczęściej jada się w Polsce na słodko, ale mogą być też lekko pikantnym daniem mięsnym, idealnym na obiad. Dodatek kukurydzy i papryki w tym farszu przywodzi na myśl meksykańskie chili con carne. Naleśniki to potrawa idealna dla osób, rozpoczynających przygodę z kuchnią. Ciasto jest tak proste w przyrządzeniu, że trudno w nim cokolwiek zepsuć, a usmażenie cienkich placuszków wymaga jedynie odrobiny wprawy. Do wykonania sosu, możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego, oraz warzyw, które lubisz najbardziej i które masz pod ręką – w razie potrzeby, zamiast papryki wrzuć marchewkę, a kukurydzę, zastąp czerwoną fasolą. Naleśniki z mięsnym farszem będą smakować wyśmienicie także na drugi dzień po zrobieniu – zabrane do pracy i odgrzane na lunch. Wierzch możesz posypać tartym serem żółtym, który rozpuści się pod wpływem temperatury.