
Składniki
25 dekagramów
1 opakowanie
1 litr
2 sztuki
1 łyżeczka
60 mililitrów
2 łyżki
1 szklanka
0.5 pęczka
ciasto:
0.25 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem. Warzywa oczyść, umyj, obierz i dodaj pod koniec gotowania do mięsa.

Krok 2
Ugotowane mięso z warzywami wyciągnij z wywaru, ostudź i zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.

Krok 3
Cebule pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj zmielone mięso z warzywami oraz majeranek.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej do mięsa. Dobrze wymieszaj. Całość duś, aż farsz zrobi się gęsty i cały płyn odparuje.

Krok 5
Mąkę przesiej do naczynia, dodaj mleko, wodę, jajko, sól i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 6
Patelnię posmaruj masłem i rozgrzej. Wlej porcję ciasta i rozprowadź na całej patelni. Smaż z obu stron.

Krok 7
Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń. Przed podaniem podgrzej w piekarniku i posyp posiekaną zieloną pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z mięsem i jarzynami
Potrzebujesz prostego i sprawdzonego sposobu na przygotowanie wytrawnych naleśników? Zatem koniecznie wypełnij je mięsno-warzywnym farszem z tego przepisu. Aby go przyrządzić, na początek będziesz potrzebować kawałka wołowiny, np. z łopatki, a także pęczka włoszczyzny. Mięso oczyść, umieść w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości, pod koniec dodając obrane jarzyny. Ugotowaną wołowinę i warzywa przestudź, a następnie zmiel w maszynce. Powstałą masę podsmaż na patelni z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli – do przyprawienia użyj szczypty majeranku oraz mieszanki przeznaczonej do stroganoffa. Zmiksuj mąkę, mleko, jajka i wodę, aby powstało gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu smaż z niego cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj nadzieniem i zawiń, a przed podaniem zapiecz w piekarniku. Jeśli chcesz, posyp je wcześniej startym żółtym serem. Serwuj udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki. Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na naleśniki z mięsem i jarzynami.