Naleśniki z mięsem i jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z mięsem i jarzynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

heart
818 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

684 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1030 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

1 litr

2 sztuki

1 łyżeczka

60 mililitrów

2 łyżki

1 szklanka

0.5 pęczka

ciasto:

0.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem. Warzywa oczyść, umyj, obierz i dodaj pod koniec gotowania do mięsa.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 1

Krok 2

Ugotowane mięso z warzywami wyciągnij z wywaru, ostudź i zmiel przez maszynkę do mielenia mięsa.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 2

Krok 3

Cebule pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj zmielone mięso z warzywami oraz majeranek.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej do mięsa. Dobrze wymieszaj. Całość duś, aż farsz zrobi się gęsty i cały płyn odparuje.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 4

Krok 5

Mąkę przesiej do naczynia, dodaj mleko, wodę, jajko, sól i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 5

Krok 6

Patelnię posmaruj masłem i rozgrzej. Wlej porcję ciasta i rozprowadź na całej patelni. Smaż z obu stron.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 6

Krok 7

Gotowe naleśniki posmaruj nadzieniem i zwiń. Przed podaniem podgrzej w piekarniku i posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Naleśniki z mięsem i jarzynami - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Danuta  S-K

    Danuta S-K , 25.10.2016

    super.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z mięsem i jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z mięsem i jarzynamiNaleśniki z mięsem i jarzynami

Potrzebujesz prostego i sprawdzonego sposobu na przygotowanie wytrawnych naleśników? Zatem koniecznie wypełnij je mięsno-warzywnym farszem z tego przepisu. Aby go przyrządzić, na początek będziesz potrzebować kawałka wołowiny, np. z łopatki, a także pęczka włoszczyzny. Mięso oczyść, umieść w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości, pod koniec dodając obrane jarzyny. Ugotowaną wołowinę i warzywa przestudź, a następnie zmiel w maszynce. Powstałą masę podsmaż na patelni z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli – do przyprawienia użyj szczypty majeranku oraz mieszanki przeznaczonej do stroganoffa. Zmiksuj mąkę, mleko, jajka i wodę, aby powstało gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu smaż z niego cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj nadzieniem i zawiń, a przed podaniem zapiecz w piekarniku. Jeśli chcesz, posyp je wcześniej startym żółtym serem. Serwuj udekorowane drobno posiekaną natką pietruszki. Przyrządź coś pysznego z naszym przepisem na naleśniki z mięsem i jarzynami.