Naleśniki à la buritos przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki à la buritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

325

2545 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2976 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6565 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

120 gramów

20 mililitrów

ciasto na naleśniki:

250 mililitrów

150 gramów

2 sztuki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.

Naleśniki à la buritos  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.

Naleśniki à la buritos  - Krok 2

Krok 3

Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.

Naleśniki à la buritos  - Krok 3

Krok 4

Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.

Naleśniki à la buritos  - Krok 4

Krok 5

Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Naleśniki à la buritos  - Krok 5
23

Opinie o przepisie

  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 31.03.2020

    TAK Zamiast Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese dodaję przyprawę do dań kuchni meksykańskiej, a na koniec przygotowywania farszu dodaję starty na tarce ząbek czosnku, który podkreśla smak potrawy. Gotowy farsz układam w usmażonym naleśniku, który składam na pół, wierch naleśnika posypuję starym serem żółtym i zapiekam do rozpuszczenia sera. Całość najlepiej smakuje z pokrojoną kapustą pekińską polaną sosem czosnkowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika  Stępień

    Monika Stępień , 13.11.2019

    Zamiast fix Knorr dodałam przyprawę burrito, daje bardziej wyrazisty smak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Błażej Safia

    Błażej Safia , 05.05.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Aga

    Aga Aga , 24.04.2018

    smaczne, chociaż czegoś mi brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Viola Przyjemska

    Viola Przyjemska , 30.09.2017

    podoba mi się ,zrobię to...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Odrzywołek

    Magdalena Odrzywołek , 11.09.2016

    Rewelacja :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Płoska

    Małgorzata Płoska , 09.09.2016

    Super pychotka zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Wątek

    Edyta Wątek , 15.11.2014

    próbowałam i naprawdę pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Mazurek

    Dorota Mazurek , 11.11.2014

    Próbowałam zrobić i faktycznie są pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Chamera

    Danuta Chamera , 09.11.2014

    Ale apetyczne :O

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Wojtala

    Aleksander Wojtala , 09.11.2014

    dania naszpikowane knorami, sponsorowane...fuj.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ba Śka

    Ba Śka , 09.11.2014

    Dzisiaj robię :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Wilkosz

    Robert Wilkosz , 08.11.2014

    Noo, dobra dobra. Czekam na to i jeszcze 2 jasne do tego...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Filipczak

    Jan Filipczak , 08.11.2014

    Prosty przepis:Kupujesz gotowe naleśniki w Biedronce,twaróg,małą śmietanę i paczkę rodzynek i kombinujesz łyżeczkę cukru waniliowego.Mieszasz to wszystko bez naleśników/w które /to wszystko zawijasz i wkładasz na patelnię posmarowaną olejem lub masłem.Gdy przychodzi ona i mówi jaka jestem głodna po podgrzaniu podajesz i mówisz :kochanie naleśniki też jiż potrafię...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Rajczewski

    Jan Rajczewski , 08.11.2014

    Jakby tak ktoś zaprosił na moje ulubione ruskieeeee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozłowski

    Adam Kozłowski , 08.11.2014

    Beatko przyślij mi tak ze dwa priorytetem . Dobrze???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Polskie Kosmetyki

    Polskie Kosmetyki , 08.11.2014

    Próbowaliśmy wczoraj i z całego serca można polecić ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Muś

    Kasia Muś , 08.11.2014

    Tez zrobie w najbliższym czasie Monika napewno;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Pajor

    Monika Pajor , 08.11.2014

    No właśnie Kasia Muś tylko że ja dałam placki tortilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 08.11.2014

    Pyszności.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miecia Dowejko

    Miecia Dowejko , 08.11.2014

    smacznie wygladaja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Nikitowicz

    Zofia Nikitowicz , 08.11.2014

    Wyglądają apetycznie napewmno spróbuję dziękuje za przepis.Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska , 08.11.2014

    Miłego dnia!!! Przepadam za nadziewanymi naleśnikami, ale w prostym wydaniu. Z pozdrowieniami~!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki à la buritos Naleśniki à la buritos

Delikatne naleśniki nadziewamy farszem z mięsa i fasoli z dodatkiem sosu bolognese. Spróbujcie.