Naleśniki à la buritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

323

2252 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2898 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

120 gramów

20 mililitrów

ciasto na naleśniki:

250 mililitrów

150 gramów

2 sztuki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.

Naleśniki à la buritos  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.

Naleśniki à la buritos  - Krok 2

Krok 3

Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.

Naleśniki à la buritos  - Krok 3

Krok 4

Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.

Naleśniki à la buritos  - Krok 4

Krok 5

Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Naleśniki à la buritos  - Krok 5
23

Opinie o przepisie

  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń, 31.03.2020

    TAK Zamiast Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese dodaję przyprawę do dań kuchni meksykańskiej, a na koniec przygotowywania farszu dodaję starty na tarce ząbek czosnku, który podkreśla smak potrawy. Gotowy farsz układam w usmażonym naleśniku, który składam na pół, wierch naleśnika posypuję starym serem żółtym i zapiekam do rozpuszczenia sera. Całość najlepiej smakuje z pokrojoną kapustą pekińską polaną sosem czosnkowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika  Stępień

    Monika Stępień , 13.11.2019

    Zamiast fix Knorr dodałam przyprawę burrito, daje bardziej wyrazisty smak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Błażej Safia

    Błażej Safia, 05.05.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Aga

    Aga Aga, 24.04.2018

    smaczne, chociaż czegoś mi brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Viola Przyjemska

    Viola Przyjemska, 30.09.2017

    podoba mi się ,zrobię to...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Odrzywołek

    Magdalena Odrzywołek, 11.09.2016

    Rewelacja :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Płoska

    Małgorzata Płoska, 09.09.2016

    Super pychotka zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Wątek

    Edyta Wątek, 15.11.2014

    próbowałam i naprawdę pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Mazurek

    Dorota Mazurek, 11.11.2014

    Próbowałam zrobić i faktycznie są pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Chamera

    Danuta Chamera, 09.11.2014

    Ale apetyczne :O

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Wojtala

    Aleksander Wojtala, 09.11.2014

    dania naszpikowane knorami, sponsorowane...fuj.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ba Śka

    Ba Śka, 09.11.2014

    Dzisiaj robię :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Wilkosz

    Robert Wilkosz, 08.11.2014

    Noo, dobra dobra. Czekam na to i jeszcze 2 jasne do tego...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Filipczak

    Jan Filipczak, 08.11.2014

    Prosty przepis:Kupujesz gotowe naleśniki w Biedronce,twaróg,małą śmietanę i paczkę rodzynek i kombinujesz łyżeczkę cukru waniliowego.Mieszasz to wszystko bez naleśników/w które /to wszystko zawijasz i wkładasz na patelnię posmarowaną olejem lub masłem.Gdy przychodzi ona i mówi jaka jestem głodna po podgrzaniu podajesz i mówisz :kochanie naleśniki też jiż potrafię...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Rajczewski

    Jan Rajczewski, 08.11.2014

    Jakby tak ktoś zaprosił na moje ulubione ruskieeeee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozłowski

    Adam Kozłowski, 08.11.2014

    Beatko przyślij mi tak ze dwa priorytetem . Dobrze???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Polskie Kosmetyki

    Polskie Kosmetyki, 08.11.2014

    Próbowaliśmy wczoraj i z całego serca można polecić ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Muś

    Kasia Muś, 08.11.2014

    Tez zrobie w najbliższym czasie Monika napewno;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Pajor

    Monika Pajor, 08.11.2014

    No właśnie Kasia Muś tylko że ja dałam placki tortilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek, 08.11.2014

    Pyszności.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miecia Dowejko

    Miecia Dowejko, 08.11.2014

    smacznie wygladaja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Nikitowicz

    Zofia Nikitowicz, 08.11.2014

    Wyglądają apetycznie napewmno spróbuję dziękuje za przepis.Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska, 08.11.2014

    Miłego dnia!!! Przepadam za nadziewanymi naleśnikami, ale w prostym wydaniu. Z pozdrowieniami~!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki à la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki à la buritos Naleśniki à la buritos

Delikatne naleśniki nadziewamy farszem z mięsa i fasoli z dodatkiem sosu bolognese. Spróbujcie.