Naleśniki a la buritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki a la buritos

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

354

2997 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7361 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

120 gramów

20 mililitrów

ciasto na naleśniki:

250 mililitrów

150 gramów

2 sztuki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.

Naleśniki a la buritos  - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.

Naleśniki a la buritos  - Krok 2

Krok 3

Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.

Naleśniki a la buritos  - Krok 3

Krok 4

Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.

Naleśniki a la buritos  - Krok 4

Krok 5

Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Naleśniki a la buritos  - Krok 5
24

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Maria

    Aleksandra Maria , 14.03.2021

    dobre, ale trochę wkład zwienilam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 31.03.2020

    TAK Zamiast Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese dodaję przyprawę do dań kuchni meksykańskiej, a na koniec przygotowywania farszu dodaję starty na tarce ząbek czosnku, który podkreśla smak potrawy. Gotowy farsz układam w usmażonym naleśniku, który składam na pół, wierch naleśnika posypuję starym serem żółtym i zapiekam do rozpuszczenia sera. Całość najlepiej smakuje z pokrojoną kapustą pekińską polaną sosem czosnkowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika  Stępień

    Monika Stępień , 13.11.2019

    Zamiast fix Knorr dodałam przyprawę burrito, daje bardziej wyrazisty smak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Błażej Safia

    Błażej Safia , 05.05.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Aga

    Aga Aga , 24.04.2018

    smaczne, chociaż czegoś mi brakuje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Viola Przyjemska

    Viola Przyjemska , 30.09.2017

    podoba mi się ,zrobię to...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Odrzywołek

    Magdalena Odrzywołek , 11.09.2016

    Rewelacja :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Płoska

    Małgorzata Płoska , 09.09.2016

    Super pychotka zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Wątek

    Edyta Wątek , 15.11.2014

    próbowałam i naprawdę pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Mazurek

    Dorota Mazurek , 11.11.2014

    Próbowałam zrobić i faktycznie są pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Chamera

    Danuta Chamera , 09.11.2014

    Ale apetyczne :O

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Wojtala

    Aleksander Wojtala , 09.11.2014

    dania naszpikowane knorami, sponsorowane...fuj.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ba Śka

    Ba Śka , 09.11.2014

    Dzisiaj robię :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Wilkosz

    Robert Wilkosz , 08.11.2014

    Noo, dobra dobra. Czekam na to i jeszcze 2 jasne do tego...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Filipczak

    Jan Filipczak , 08.11.2014

    Prosty przepis:Kupujesz gotowe naleśniki w Biedronce,twaróg,małą śmietanę i paczkę rodzynek i kombinujesz łyżeczkę cukru waniliowego.Mieszasz to wszystko bez naleśników/w które /to wszystko zawijasz i wkładasz na patelnię posmarowaną olejem lub masłem.Gdy przychodzi ona i mówi jaka jestem głodna po podgrzaniu podajesz i mówisz :kochanie naleśniki też jiż potrafię...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Rajczewski

    Jan Rajczewski , 08.11.2014

    Jakby tak ktoś zaprosił na moje ulubione ruskieeeee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozłowski

    Adam Kozłowski , 08.11.2014

    Beatko przyślij mi tak ze dwa priorytetem . Dobrze???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Polskie Kosmetyki

    Polskie Kosmetyki , 08.11.2014

    Próbowaliśmy wczoraj i z całego serca można polecić ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Muś

    Kasia Muś , 08.11.2014

    Tez zrobie w najbliższym czasie Monika napewno;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Pajor

    Monika Pajor , 08.11.2014

    No właśnie Kasia Muś tylko że ja dałam placki tortilli.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 08.11.2014

    Pyszności.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miecia Dowejko

    Miecia Dowejko , 08.11.2014

    smacznie wygladaja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Nikitowicz

    Zofia Nikitowicz , 08.11.2014

    Wyglądają apetycznie napewmno spróbuję dziękuje za przepis.Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska , 08.11.2014

    Miłego dnia!!! Przepadam za nadziewanymi naleśnikami, ale w prostym wydaniu. Z pozdrowieniami~!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki a la buritos  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki a la buritos Naleśniki a la buritos

Cienkie, elastyczne ciasto, którym owinięty został aromatyczny farsz z mięsa i warzyw. Całość inspirowana jest wielobarwną kuchnią meksykańską. Czy już wiesz, co tym razem pojawi się na talerzach? Będzie smakowicie i kolorowo – tego właśnie możesz spodziewać się po przepisie na burrito w naleśniku! Upewnij się, że masz w lodówce mięso mielone, a do tego pomidory, fasolę, kukurydzę i żółty ser. To one odpowiadają za wyborny smak naleśników po meksykańsku à la burrito.

Dla kogo?

Mięso mielone to produkt doskonale znany w polskich kuchniach i często wykorzystywany zarówno do zrobienia swojskich pierogów, jak i poznawania sekretów kulinarnych z innych krajów. Tym razem naleśniki po meksykańsku à la burrito zabiorą cię w podróż w jeden z najbardziej rozpoznawalnych pod względem kuchni rejonów świata. Bądź gotowy na apetyczną fiestę z pysznym przepisem na burrito w naleśniku!

Na jaką okazję?

Ogromną zaletą burrito z naleśników jest wszechstronność potrawy. Przepis nadaje się do wykorzystania jako pomysł na ciepłą kolację albo danie obiadowe. Bez trudu zabierzesz porcję na wynos i zjesz z apetytem w czasie przerwy od obowiązków w pracy albo szkole. Naleśniki do burrito podziel na mniejsze roladki – uzyskasz w ten sposób efektowną przekąskę na imprezy.

Czy wiesz, że?

W przepisie na naleśniki à la burrito wykorzystaj pomidory z puszki krojone. Nie będą wymagały dodatkowego szatkowania. Jeśli bardzo się spieszysz, zamiast własnoręcznie smażonych naleśników, do burrito możesz użyć gotowych tortilli pszennych lub pełnoziarnistych.

Dla urozmaicenia:

Chili albo pokojona na drobne kawałki papryczka jalapeno to nieodzowne dodatki do farszu dla wszystkich fanów ognistych smaków. Burrito w naleśniku podawaj z sałatką ze świeżych pomidorów oraz awokado.