
Składniki
300 gramów
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
120 gramów
20 mililitrów
ciasto na naleśniki:
250 mililitrów
150 gramów
2 sztuki
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż na rozgrzanym oleju przez około 8 minut, aż będzie rumiane.

Krok 2
Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.

Krok 3
Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.

Krok 4
Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów.

Krok 5
Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki a la buritos
Cienkie, elastyczne ciasto, którym owinięty został aromatyczny farsz z mięsa i warzyw. Całość inspirowana jest wielobarwną kuchnią meksykańską. Czy już wiesz, co tym razem pojawi się na talerzach? Będzie smakowicie i kolorowo – tego właśnie możesz spodziewać się po przepisie na burrito w naleśniku! Upewnij się, że masz w lodówce mięso mielone, a do tego pomidory, fasolę, kukurydzę i żółty ser. To one odpowiadają za wyborny smak naleśników po meksykańsku à la burrito.
Dla kogo?
Mięso mielone to produkt doskonale znany w polskich kuchniach i często wykorzystywany zarówno do zrobienia swojskich pierogów, jak i poznawania sekretów kulinarnych z innych krajów. Tym razem naleśniki po meksykańsku à la burrito zabiorą cię w podróż w jeden z najbardziej rozpoznawalnych pod względem kuchni rejonów świata. Bądź gotowy na apetyczną fiestę z pysznym przepisem na burrito w naleśniku!
Na jaką okazję?
Ogromną zaletą burrito z naleśników jest wszechstronność potrawy. Przepis nadaje się do wykorzystania jako pomysł na ciepłą kolację albo danie obiadowe. Bez trudu zabierzesz porcję na wynos i zjesz z apetytem w czasie przerwy od obowiązków w pracy albo szkole. Naleśniki do burrito podziel na mniejsze roladki – uzyskasz w ten sposób efektowną przekąskę na imprezy.
Czy wiesz, że?
W przepisie na naleśniki à la burrito wykorzystaj pomidory z puszki krojone. Nie będą wymagały dodatkowego szatkowania. Jeśli bardzo się spieszysz, zamiast własnoręcznie smażonych naleśników, do burrito możesz użyć gotowych tortilli pszennych lub pełnoziarnistych.
Dla urozmaicenia:
Chili albo pokojona na drobne kawałki papryczka jalapeno to nieodzowne dodatki do farszu dla wszystkich fanów ognistych smaków. Burrito w naleśniku podawaj z sałatką ze świeżych pomidorów oraz awokado.