Czekoladowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe naleśniki

Autor: zbysiowa

ratingratingratingratingrating

5

heart
49 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko i wodę gazowaną, wbij 2 jajka, całość zmiksuj. Do masy dodaj przesianą mąkę i dalej dokładnie miksuj. Wsyp budyń i dodaj olej. Miksuj do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji.

Krok 2

Rozgrzej patelnię teflonową i nałóż porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron.

Krok 3

Lekko przestudzone naleśniki posmaruj powidłami i serkiem waniliowym. Na koniec posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej