Czekoladowe naleśniki

Autor: zbysiowa zbysiowa

ratingratingratingratingrating

4

38 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko i wodę gazowaną, wbij 2 jajka, całość zmiksuj. Do masy dodaj przesianą mąkę i dalej dokładnie miksuj. Wsyp budyń i dodaj olej. Miksuj do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji.

Krok 2

Rozgrzej patelnię teflonową i nałóż porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron.

Krok 3

Lekko przestudzone naleśniki posmaruj powidłami i serkiem waniliowym. Na koniec posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej