
Składniki
4 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
2 szklanki
2 szklanki
1 szklanka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wlej mleko i wodę gazowaną, wbij 2 jajka, całość zmiksuj. Do masy dodaj przesianą mąkę i dalej dokładnie miksuj. Wsyp budyń i dodaj olej. Miksuj do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji.
Krok 2
Rozgrzej patelnię teflonową i nałóż porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron.
Krok 3
Lekko przestudzone naleśniki posmaruj powidłami i serkiem waniliowym. Na koniec posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























