Czekoladowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe naleśniki

Autor: zbysiowa

ratingratingratingratingrating

5

heart
49 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko i wodę gazowaną, wbij 2 jajka, całość zmiksuj. Do masy dodaj przesianą mąkę i dalej dokładnie miksuj. Wsyp budyń i dodaj olej. Miksuj do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji.

Krok 2

Rozgrzej patelnię teflonową i nałóż porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron.

Krok 3

Lekko przestudzone naleśniki posmaruj powidłami i serkiem waniliowym. Na koniec posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej