Czekoladowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe naleśniki

Autor: zbysiowa

ratingratingratingratingrating

5

heart
49 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

2 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlej mleko i wodę gazowaną, wbij 2 jajka, całość zmiksuj. Do masy dodaj przesianą mąkę i dalej dokładnie miksuj. Wsyp budyń i dodaj olej. Miksuj do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji.

Krok 2

Rozgrzej patelnię teflonową i nałóż porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron.

Krok 3

Lekko przestudzone naleśniki posmaruj powidłami i serkiem waniliowym. Na koniec posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej