
Składniki
2 sztuki
8 sztuk
4 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiwi obierz, pokrój w plastry.
Krok 2
Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na gorące naleśniki nakładaj owoce.
Krok 4
Naleśniki złóż, polej sokiem, dodaj bitą śmietanę i posyp kolorowymi cukiereczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej