Naleśniki z owocami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z owocami i bitą śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżki

5 sztuk

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz, pokrój w plastry.

Krok 2

Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na gorące naleśniki nakładaj owoce.

Krok 4

Naleśniki złóż, polej sokiem, dodaj bitą śmietanę i posyp kolorowymi cukiereczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej