Składniki
2 sztuki
8 sztuk
4 łyżki
5 sztuk
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiwi obierz, pokrój w plastry.
Krok 2
Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Na gorące naleśniki nakładaj owoce.
Krok 4
Naleśniki złóż, polej sokiem, dodaj bitą śmietanę i posyp kolorowymi cukiereczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej