Naleśniki z owocami i bitą śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z owocami i bitą śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 sztuk

4 łyżki

5 sztuk

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiwi obierz, pokrój w plastry.

Krok 2

Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Na gorące naleśniki nakładaj owoce.

Krok 4

Naleśniki złóż, polej sokiem, dodaj bitą śmietanę i posyp kolorowymi cukiereczkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos tatarski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej