Naleśniki z pieczarkami i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

3 szczypty

5 łyżek

ciasto naleśnikowe:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na naleśniki połącz w misce na gładką masę, smaż naleśniki na małej ilości oleju na złocisty kolor z obu stron. Z podanej ilości składników powinno wyjść 8 naleśników i średnicy 24 cm.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 1

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skóry, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, selera obierz i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój drobno.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 3

Krok 4

Podsmaż warzywa: najpierw cebulę, potem pieczarki i resztę warzyw, na końcu dodaj pomidora i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 4

Krok 5

Na naleśnikach ułóż farsz, zawijaj jak gołąbki. Przed podaniem posyp serem i odgrzewaj w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 °C 15 min.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Teresa Bugajska

    Teresa Bugajska , 26.10.2020

    A co z filetem który był podany w skladnikach do farszu?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej