Naleśniki z warzywami i pieczarkam - przepis | Przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

100 gramów

3 szczypty

5 łyżek

ciasto naleśnikowe:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na naleśniki połącz w misce na gładką masę, smaż naleśniki na małej ilości oleju na złocisty kolor z obu stron. Z podanej ilości składników powinno wyjść 8 naleśników i średnicy 24 cm.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 1

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skóry, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, selera obierz i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój drobno.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 3

Krok 4

Podsmaż warzywa: najpierw cebulę, potem pieczarki i resztę warzyw, na końcu dodaj pomidora i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 4

Krok 5

Na naleśnikach ułóż farsz, zawijaj jak gołąbki. Przed podaniem posyp serem i odgrzewaj w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 °C 15 min.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 5
5

Opinie o przepisie

  • Monika

    Monika , 10.12.2022

    TAK. Bez wątpienia jest to bardzo pyszne danie. Aż ślinka cieknie na samą myśl... A jeszcze te pomidory w przepisie uwielbiam najbardziej. Zmodyfikowała bym dodając podsmażone mięso mielone i czosnek i byłoby w stylu spaghetti.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 09.12.2022

    TAK Pomysłowo i dużo warzyw - wypróbuję ten przepis. Dodam do nadzienia trochę strączków, myślę, że dobrze będzie pasowała soczewica. Seler naciowy zastąpię zwykłym selerem konserwowym.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb , 09.12.2022

    Pyszne. Ja do farszu dodaje jeszcze ugotownego kalafiora i brokula drobno pokrojonego .TAK.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb , 09.12.2022

    Pyszne .Ja do farszu dodaje jeszcze ugotowanego kalafiora i brokuła drobno pokrojone.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Bugajska

    Teresa Bugajska , 26.10.2020

    A co z filetem który był podany w skladnikach do farszu?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z pieczarkami i warzywamiNaleśniki z pieczarkami i warzywami

Składniki na naleśniki połącz w misce na gładką masę, smaż naleśniki na małej ilości oleju na złocisty kolor z obu stron. Z podanej ilości składników powinno wyjść 8 naleśników i średnicy 24 cm.