Naleśniki z pieczarkami i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki z pieczarkami i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

0.5 sztuki

100 gramów

3 szczypty

5 łyżek

ciasto naleśnikowe:

250 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na naleśniki połącz w misce na gładką masę, smaż naleśniki na małej ilości oleju na złocisty kolor z obu stron. Z podanej ilości składników powinno wyjść 8 naleśników i średnicy 24 cm.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 1

Krok 2

Pomidory sparz i obierz ze skóry, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, selera obierz i pokrój w plastry, cebulę posiekaj, pieczarki pokrój drobno.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 3

Krok 4

Podsmaż warzywa: najpierw cebulę, potem pieczarki i resztę warzyw, na końcu dodaj pomidora i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 4

Krok 5

Na naleśnikach ułóż farsz, zawijaj jak gołąbki. Przed podaniem posyp serem i odgrzewaj w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 °C 15 min.

Naleśniki z pieczarkami i warzywami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej