
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
10 gramów
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w drobne cieniutkie paseczki lub zetrzyj na tarce. Papryczkę oczyść z pestek i pokrój w bardzo drobną kostkę. Grzybki Mun pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz zmieszany z olejem sezamowym. Podsmaż mięso mielone.

Krok 3
Do mięsa dodaj poszatkowane warzywa, starty czosnek i świeży starty imbir oraz sos sojowy. Całość smaż ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz zostaw do ostygnięcia.

Krok 4
Gotowe ciasto ryżowe przetnij na pół tak, aby powstały dwa trójkąty. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na środek wyłóż przygotowany farsz z mięsa i warzyw. Ciasto złóż w kopertę i ciasno zwiń.

Krok 5
Naleśniki z farszem smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Zarumienione naleśniki wykładaj na papierowe ręczniki, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Krok 6
Przygotuj Fix do potraw chińskich zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozmieszaj Fix z zimną wodą i zagotuj.

Krok 7
Sos do naleśników podawaj w oddzielnej miseczce. Naleśniki podawaj posypane kiełkami oraz ziarnem sezamu.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki chińskie
Naleśniki chińskie to potoczna nazwa dobrze znanych sajgonek. Zasmakują one miłośnikom azjatyckich i orientalnych smaków. Chrupiące ciasto ryżowe z wyrazistym farszem w towarzystwie pysznego sosu słodko-kwaśnego znajdą amatorów także w twoim domu. Przygotowując potrawę nie możesz zapomnieć o paru szczegółach. Warzywa pokrój drobno lub zetrzyj na tarce. Usuń z ostrej papryczki nasiona (będzie mniej pikantna) i pokrój w bardzo drobną kostkę. Grzyby mun pokrój w cienkie paseczki. Mięso mielone usmaż na tłuszczu zmieszanym z olejem sezamowym – nadasz mu w ten sposób ciekawego i oryginalnego smaku. Do mięsa i warzyw dodaj starty czosnek, świeży starty imbir i sos sojowy. Wzbogać go również posiekaną natką pietruszki. Składając sajgonki pamiętaj żeby brzegi ciasta ryżowego posmarować roztrzepanym jajkiem. Po usmażeniu odsącz je na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Sajgonki zaserwuj z wyrazistym sosem słodko-kwaśnym. By podkreślić smak naleśników, posyp je kiełkami i ziarnami sezamu.