Domowe burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl

Domowe burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

737 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 plastry

30 mililitrów

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na margarynie.

Domowe burgery - Krok 1

Krok 2

W dużej misce wymieszaj dokładnie mięso mielone z jajkiem, zawartością opakowania Fix Knorr, podsmażoną cebulą, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i natką pietruszki.

Domowe burgery - Krok 2

Krok 3

Uformuj cztery kotlety i smaż je na patelni z oliwą lub na grillu z obu stron tak, aby były rumiane i soczyste w środku.

Domowe burgery - Krok 3

Krok 4

Na dolnej części bułki połóż liść sałaty, krążek pomidora, krążek cebuli, mięso, plaster sera i wszystko przykryj górną częścią bułki.

Domowe burgery - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • agata

    agata , 30.03.2020

    "TAK" Jeśli do mięsa mielonego, doda się szczyptę cynamonu nada mu się lekko orientalny smak..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Jeśli ktoś nie je mięsa może zastąpić je rybą np. filetem z dorsza, halibuta, pstrąga.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janusz czyz

    janusz czyz , 23.01.2020

    opakowanie Fix to przesada i sos sojowy tez, polowe mniej ale dobre ,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Cie

    Marcin Cie , 26.06.2016

    Proste szybkie w przygotowaniu i bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowe burgeryDomowe burgery

Dziś na obiad znowu mielone? Dla odmiany przygotuj swoje ulubione mięso w nieco innej postaci. Domowe burgery, czyli soczysty kotlet z wołowego mięsa z dodatkiem plastrów pomidora, sera żółtego i krążków cebuli, to kulinarna propozycja nie do odrzucenia. Dzięki chrupiącej bułce z sezamem twoje burgery pod względem wyglądu nie będą odbiegać od amerykańskiego klasyka, ale uwaga – będą smakować o niebo lepiej. Poza tym przygotowanie domowych burgerów jest prostsze niż myślisz. Mielone mięso wymieszaj z podsmażoną cebulką, natką pietruszki i posiekanym czosnkiem. Niezwykły smak doda im także odrobina sosu sojowego. Z jednolitej masy uformuj kotlety i usmaż z dodatkiem oliwy. Teraz czas na składanie burgera. Na spód połóż liść sałaty, plaster pomidora, cebulę i mięso. Całość przykryj plastrem żółtego sera i drugą połówką bułki. Daj się ponieść fantazji i do tak przygotowanych burgerów dodaj swoje ulubione dodatki – może świeży ogórek, oliwki, albo plasterek świeżego ananasa? Baw się dodatkami i czerp radość z przyrządzania pysznych dań.