
Składniki
4 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 plastry
30 mililitrów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na margarynie.

Krok 2
W dużej misce wymieszaj dokładnie mięso mielone z jajkiem, zawartością opakowania Fix Knorr, podsmażoną cebulą, sosem sojowym, posiekanym czosnkiem i natką pietruszki.

Krok 3
Uformuj cztery kotlety i smaż je na patelni z oliwą lub na grillu z obu stron tak, aby były rumiane i soczyste w środku.

Krok 4
Na dolnej części bułki połóż liść sałaty, krążek pomidora, krążek cebuli, mięso, plaster sera i wszystko przykryj górną częścią bułki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowe burgery
Dziś na obiad znowu mielone? Dla odmiany przygotuj swoje ulubione mięso w nieco innej postaci. Domowe burgery, czyli soczysty kotlet z wołowego mięsa z dodatkiem plastrów pomidora, sera żółtego i krążków cebuli, to kulinarna propozycja nie do odrzucenia. Dzięki chrupiącej bułce z sezamem twoje burgery pod względem wyglądu nie będą odbiegać od amerykańskiego klasyka, ale uwaga – będą smakować o niebo lepiej. Poza tym przygotowanie domowych burgerów jest prostsze niż myślisz. Mielone mięso wymieszaj z podsmażoną cebulką, natką pietruszki i posiekanym czosnkiem. Niezwykły smak doda im także odrobina sosu sojowego. Z jednolitej masy uformuj kotlety i usmaż z dodatkiem oliwy. Teraz czas na składanie burgera. Na spód połóż liść sałaty, plaster pomidora, cebulę i mięso. Całość przykryj plastrem żółtego sera i drugą połówką bułki. Daj się ponieść fantazji i do tak przygotowanych burgerów dodaj swoje ulubione dodatki – może świeży ogórek, oliwki, albo plasterek świeżego ananasa? Baw się dodatkami i czerp radość z przyrządzania pysznych dań.