Zraziki z wątróbki wieprzowej

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

5 dekagramów

15 dekagramów

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namoczyć w ciepłym mleku. Odcisnąć.

Krok 2

Posiekaną wątróbkę wymieszać z bułką, jajkami, jedną drobno posiekaną cebulą, mąką i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Doprawić szczyptą majeranku, gałki muszkatołowej i pieprzem.

Krok 4

Formować podłużne zraziki

Krok 5

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Krok 6

We wrzącym rosole gotuj zraziki około 10 minut. Podawaj posypane posiekaną cebulą i polane masłem.

0

Opinie o przepisie

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej