
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
15 dekagramów
5 dekagramów
2 łyżki
40 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namoczyć w ciepłym mleku. Odcisnąć.
Krok 2
Posiekaną wątróbkę wymieszać z bułką, jajkami, jedną drobno posiekaną cebulą, mąką i posiekaną natką pietruszki.
Krok 3
Doprawić szczyptą majeranku, gałki muszkatołowej i pieprzem.
Krok 4
Formować podłużne zraziki
Krok 5
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Krok 6
We wrzącym rosole gotuj zraziki około 10 minut. Podawaj posypane posiekaną cebulą i polane masłem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































