Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

3 sztuki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.

Krok 2

Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.

Krok 3

Makaron ugotować ale dente , odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tradycyjne kotlety mielone
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej