Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

3 sztuki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.

Krok 2

Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.

Krok 3

Makaron ugotować ale dente , odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka puszysta
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej