Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

3 sztuki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.

Krok 2

Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.

Krok 3

Makaron ugotować ale dente , odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej