Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
3 sztuki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.
Krok 2
Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.
Krok 3
Makaron ugotować ale dente , odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej