Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym

Autor: moody

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

3 sztuki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzać oliwę na patelni na małym ogniu. Cebulę i czosnek pokroić i smażyć na oliwie 5 minut.

Krok 2

Dodać pokrojone pomidory, wszystko wymieszać, posypać solą i pieprzem i dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec gotowania wlać śmietankę i dobrze wymieszać.

Krok 3

Makaron ugotować ale dente , odcedzić i dokładnie wymieszać z sosem. Podawać na talerzu udekorowane liśćmi świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świdry w świeżym sosie śmietankowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej