Jagnięcina z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj marynatą i wstaw do lodówki na noc.

Krok 2

Zamarynowaną jagnięcinę ułoż w brytfannie. Piecz 20 minut w 220 stopniach. Po tym czasie odwróć mięso na drugą stronę, polej winem i piecz około 1 h w 180 stopniach. Podczas pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.

Krok 3

W mięsie zrób nacięcia i włóż w nie obrane ząbki czosnku i rozmaryn.

Krok 4

Marynatę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej