Jagnięcina z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj marynatą i wstaw do lodówki na noc.

Krok 2

Zamarynowaną jagnięcinę ułoż w brytfannie. Piecz 20 minut w 220 stopniach. Po tym czasie odwróć mięso na drugą stronę, polej winem i piecz około 1 h w 180 stopniach. Podczas pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.

Krok 3

W mięsie zrób nacięcia i włóż w nie obrane ząbki czosnku i rozmaryn.

Krok 4

Marynatę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Śledzie po tatarsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej