Jagnięcina z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj marynatą i wstaw do lodówki na noc.

Krok 2

Zamarynowaną jagnięcinę ułoż w brytfannie. Piecz 20 minut w 220 stopniach. Po tym czasie odwróć mięso na drugą stronę, polej winem i piecz około 1 h w 180 stopniach. Podczas pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.

Krok 3

W mięsie zrób nacięcia i włóż w nie obrane ząbki czosnku i rozmaryn.

Krok 4

Marynatę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej