Jagnięcina z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięcina z rozmarynem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jagnięcinę natrzyj marynatą i wstaw do lodówki na noc.

Krok 2

Zamarynowaną jagnięcinę ułoż w brytfannie. Piecz 20 minut w 220 stopniach. Po tym czasie odwróć mięso na drugą stronę, polej winem i piecz około 1 h w 180 stopniach. Podczas pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.

Krok 3

W mięsie zrób nacięcia i włóż w nie obrane ząbki czosnku i rozmaryn.

Krok 4

Marynatę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięcina z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej