
Składniki
1.5 kilograma
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagnięcinę natrzyj marynatą i wstaw do lodówki na noc.
Krok 2
Zamarynowaną jagnięcinę ułoż w brytfannie. Piecz 20 minut w 220 stopniach. Po tym czasie odwróć mięso na drugą stronę, polej winem i piecz około 1 h w 180 stopniach. Podczas pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.
Krok 3
W mięsie zrób nacięcia i włóż w nie obrane ząbki czosnku i rozmaryn.
Krok 4
Marynatę do mięs Knorr wymieszaj z oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej