Kurczak w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

350 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokroić w kostkę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podsmażyć na oliwie.

Krok 2

Dodać pokrojoną cebule i podsmażyć razem z kurczakiem. Następnie dodać pieczarki pokropione w plasterki i dusić aż do odparowania wody. Dodać pokrojone w talarki marchewkę i dusić do miękkości.

Krok 3

Fix wymieszać z wodą i wlać całość na patelnie. Dusić kilka minut i gotowe. Podać z makaronem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jaskółcze gniazdo
czas przygotowania
56 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej