
Składniki
500 gramów
4 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i osusz. Fix Knorr wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann's Pikantnym i Ketchupem Hellmann's Łagodnym.

Krok 2
Natrzyj dokładnie mięso powstałą marynatą.

Krok 3
Tak przygotowaną karkówkę umieść w woreczku dołączonym do opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Zamknij szczelnie woreczek i piecz mięso w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Upieczoną karkówkę podawaj z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka w sosie BBQ
Karkówka to smaczne mięso, nadające się do podania na wiele okazji. Jeżeli szukasz alternatywy dla tej przygotowywanej na grillu, wypróbuj przepis na pieczoną karkówkę w sosie BBQ. Choć takiego sosu używa się najczęściej do dań z grilla, równie dobrze możesz wykorzystać go jako dodatek do mięsa przyrządzonego w piekarniku. Podczas wybierania karkówki zwróć uwagę na kolor przerostów (białych niteczek przecinających mięso) – im jaśniejsze, tym powinna być bardziej świeża. Dodatkowo wybieraj niewielkie kawałki, ponieważ pochodzą one z młodszych zwierząt. Do przygotowania sosu potrzebnych jest tylko kilka składników, które przeważnie kojarzą się z kuchnią amerykańską. Łatwo przygotujesz go z połączenia przypraw, coli oraz łagodnego lub pikantnego ketchupu. Zwróć uwagę na to, żeby dokładnie natrzeć mięso, dzięki czemu smak zalewy dobrze przeniknie także do jego środka. Karkówkę w sosie BBQ włóż do specjalnego woreczka i piecz kilkadziesiąt minut. Danie podawaj z białym ryżem i listkami świeżych ziół, np. kolendry.