Karkówka z grilla à la kebab

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

613 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój na plastry tak, aby powstało 8 porcji.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 1

Krok 2

Natrzyj karkówkę olejem oraz przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 2

Krok 3

Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z jogurtem i sosem dołączonym do opakowania Fix Knorr.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 3

Krok 4

Mięso smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Podawaj z sosem. Do grillowanej karkówki świetnie pasuje mieszanka świeżych sałat.

Karkówka z grilla à la kebab  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Andrzej Czyż

    Andrzej Czyż

    i czym wieprzek karmiony kiedyś kupiłem schab a czuć go było rybą ...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z grilla à la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z grilla à la kebab Karkówka z grilla à la kebab

To danie łączy w sobie dwa bardzo lubiane mięsne smaki. Popularny na letnich przyjęciach grillowany stek z karkówki zyskał bałkańskiego charakteru dzięki przyprawom przygotowanym przez Knorr. Soczysta karkówka z grilla à la kebab to pyszne danie, które zachwyci każdego amatora pieczonego mięsa. Sekret tej wybornej potrawy tkwi w aromatycznej marynacie. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr. Pamiętaj by smażyć mięso mniej więcej po 4-6 minut z każdej strony, tak by nabrało złotego koloru. Idealnie miękką i delikatną karkówkę podawaj z dodatkiem aksamitnego zimnego dipu. Wykonasz go na bazie kremowego majonezu i sosu z nutą czosnku dołączonego do przyprawy Knorr. Doskonałym dopełnieniem tej potrawy będzie chrupiąca sałatka. Skomponuj ją z ulubionej, świeżej sałaty z dodatkiem pomidorków i lekko słodkiej czerwonej cebuli. Pycha!