
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój na plastry tak, aby powstało 8 porcji.

Krok 2
Natrzyj karkówkę olejem oraz przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 3
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj z jogurtem i sosem dołączonym do opakowania Fix Knorr.

Krok 4
Mięso smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby było miękkie i soczyste. Podawaj z sosem. Do grillowanej karkówki świetnie pasuje mieszanka świeżych sałat.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka z grilla à la kebab
To danie łączy w sobie dwa bardzo lubiane mięsne smaki. Popularny na letnich przyjęciach grillowany stek z karkówki zyskał bałkańskiego charakteru dzięki przyprawom przygotowanym przez Knorr. Soczysta karkówka z grilla à la kebab to pyszne danie, które zachwyci każdego amatora pieczonego mięsa. Sekret tej wybornej potrawy tkwi w aromatycznej marynacie. Przyrządzisz ją bardzo prosto łącząc ze sobą olej oraz przyprawę Knorr. Pamiętaj by smażyć mięso mniej więcej po 4-6 minut z każdej strony, tak by nabrało złotego koloru. Idealnie miękką i delikatną karkówkę podawaj z dodatkiem aksamitnego zimnego dipu. Wykonasz go na bazie kremowego majonezu i sosu z nutą czosnku dołączonego do przyprawy Knorr. Doskonałym dopełnieniem tej potrawy będzie chrupiąca sałatka. Skomponuj ją z ulubionej, świeżej sałaty z dodatkiem pomidorków i lekko słodkiej czerwonej cebuli. Pycha!




































