Składniki
2 kilogramy
100 gramów
1 gram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkowinę myjemy,nacieramy kolejno przyprawami,musztardą
Krok 2
Wkładamy do brytfanki z olejem i pieczemy pod przykryciem w temp.180 stopni około 1 godziny.Mozna dodać pół szkalnki wody.
Krok 3
Zdejmujemy przykrywkę,polewamy karkowinę piwem i pieczemy kolejne 30 min. bez przykrywki oczywiście
Krok 4
Nie polecam kupowania większej karkówki jak 2,3 kg,najlepiej 2 kg nie odcinane wtedy się szybko pieką, są miękkie i soczyste
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej