Karkówka po monachijsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka po monachijsku

Autor: wkplant84

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 kilogramy

1 sztuka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkowinę myjemy,nacieramy kolejno przyprawami,musztardą

Krok 2

Wkładamy do brytfanki z olejem i pieczemy pod przykryciem w temp.180 stopni około 1 godziny.Mozna dodać pół szkalnki wody.

Krok 3

Zdejmujemy przykrywkę,polewamy karkowinę piwem i pieczemy kolejne 30 min. bez przykrywki oczywiście

Krok 4

Nie polecam kupowania większej karkówki jak 2,3 kg,najlepiej 2 kg nie odcinane wtedy się szybko pieką, są miękkie i soczyste

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka po monachijsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej