
Składniki
600 gramów
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę do mięs połącz z 3 łyżkami oleju i rozmarynem. Powstałą marynatą natrzyj mięso, odstaw w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin.

Krok 2
Po tym czasie mięso obsmaż na patelni z każdej strony. Mięso umieść w żaroodpornym naczyniu a następnie wstaw na 90 minut do nagrzanego do 190°C piekarnika. Mięso podczas pieczenia podlej szklanką wody.

Krok 3
W między czasie na patelni podsmaż pokrojonego w kostkę pora z pokrojonymi w paseczki grzybami.

Krok 4
Gdy mięso się upiecze zbierz powstałe soki i wraz ze szklanką wody wlej na patelnię. Dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i dobrze wymieszaj.

Krok 5
Sos gotuj kilka minut aż zgęstnieje. Karkówkę podawaj z kaszą gryczaną obficie polaną sosem.


Dobra rada:
Mięso piecz pod przykryciem dzięki temu będzie miękkie i bardziej soczyste.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej