
Składniki
2 sztuki
2 plastry
0.5 sztuki
4 plastry
1 sztuka
2 listków
2 łyżki
1 garść
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw ugotuj jajka na twardo. W tym celu umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego i gotować przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2
W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł na tyle, aby można go było ugryźć. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.
Krok 3
Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Na wierzchu ułożyć plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu ułożyć drugą kromkę chleba posmarowaną majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej