
Składniki
200 gramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowany na parze i obrany bób zmiel blenderem razem z majonezem Hellman's vegan, przyprawami i sokiem z limonki, dopraw do smaku.
Krok 2
Dodaj posiekaną drobno cebulę i wymieszaj. Nakładaj na kanapki, naleśniki, omlety, lub w tortille w formie wrapów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej