Wegańska pasta z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska pasta z bobu

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany na parze i obrany bób zmiel blenderem razem z majonezem Hellman's vegan, przyprawami i sokiem z limonki, dopraw do smaku.

Krok 2

Dodaj posiekaną drobno cebulę i wymieszaj. Nakładaj na kanapki, naleśniki, omlety, lub w tortille w formie wrapów.

1

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Idealny na party.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej