
Składniki
200 gramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowany na parze i obrany bób zmiel blenderem razem z majonezem Hellman's vegan, przyprawami i sokiem z limonki, dopraw do smaku.
Krok 2
Dodaj posiekaną drobno cebulę i wymieszaj. Nakładaj na kanapki, naleśniki, omlety, lub w tortille w formie wrapów.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej