Wegańska pasta z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska pasta z bobu

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany na parze i obrany bób zmiel blenderem razem z majonezem Hellman's vegan, przyprawami i sokiem z limonki, dopraw do smaku.

Krok 2

Dodaj posiekaną drobno cebulę i wymieszaj. Nakładaj na kanapki, naleśniki, omlety, lub w tortille w formie wrapów.

1

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Idealny na party.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej