
Składniki
1 pęczek
null
3 łyżki
3 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść ze skóry i ości, rozgnieć widelcem.
Krok 2
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Makrelę połącz z serem, majonezem , keczupem i częścią szczypiorku. Przypraw i pieprzem.
Krok 4
Pastę nałóż na krakersy , posyp pozostałym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej