Pasta z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 łyżki

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rokpol utrzyj ze śmietaną.

Krok 2

Dodaj orzechy i szczypiorek i wymieszaj.

Krok 3

Umieść w lodówce na 15 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej