
Składniki
1 szczypta
150 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
2 łyżki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fetę zmiksuj z twarogiem, jogurtem, sokiem z cytryny i orzechami.
Krok 2
Dodaj koperek i szczypiorek. Wymieszaj.
Krok 3
Dopraw do smaku solą.
Krok 4
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej