Składniki
1 szczypta
150 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
2 łyżki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fetę zmiksuj z twarogiem, jogurtem, sokiem z cytryny i orzechami.
Krok 2
Dodaj koperek i szczypiorek. Wymieszaj.
Krok 3
Dopraw do smaku solą.
Krok 4
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej