Pasta z fety z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z fety z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fetę zmiksuj z twarogiem, jogurtem, sokiem z cytryny i orzechami.

Krok 2

Dodaj koperek i szczypiorek. Wymieszaj.

Krok 3

Dopraw do smaku solą.

Krok 4

Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z fety z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto szafranowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej