Pasta z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3.5 szklanki

null

1.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Cebulę uduś na oleju. Dodaj niewielką ilość wody.

Krok 3

Następnie zmiksuj soczewicę w blenderze, dodaj cebulę i pozostałe składniki.

Krok 4

Gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Masę umieść w formie i odstaw do zimnego pomieszczenia na kilka godzin.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej