
Składniki
4 sztuki
3.5 szklanki
null
1.5 łyżeczki
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Cebulę uduś na oleju. Dodaj niewielką ilość wody.
Krok 3
Następnie zmiksuj soczewicę w blenderze, dodaj cebulę i pozostałe składniki.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Masę umieść w formie i odstaw do zimnego pomieszczenia na kilka godzin.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej