
Składniki
4 sztuki
3.5 szklanki
null
1.5 łyżeczki
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Cebulę uduś na oleju. Dodaj niewielką ilość wody.
Krok 3
Następnie zmiksuj soczewicę w blenderze, dodaj cebulę i pozostałe składniki.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Masę umieść w formie i odstaw do zimnego pomieszczenia na kilka godzin.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej