
Składniki
4 sztuki
3.5 szklanki
null
1.5 łyżeczki
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Cebulę uduś na oleju. Dodaj niewielką ilość wody.
Krok 3
Następnie zmiksuj soczewicę w blenderze, dodaj cebulę i pozostałe składniki.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Masę umieść w formie i odstaw do zimnego pomieszczenia na kilka godzin.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej