Pasta z soczewicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z soczewicy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3.5 szklanki

null

1.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj.

Krok 2

Cebulę uduś na oleju. Dodaj niewielką ilość wody.

Krok 3

Następnie zmiksuj soczewicę w blenderze, dodaj cebulę i pozostałe składniki.

Krok 4

Gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Masę umieść w formie i odstaw do zimnego pomieszczenia na kilka godzin.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z soczewicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Mazurek kajmakowy
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej