Pasta pikantna z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pikantna z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

null

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu schłódź.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 2

Krok 3

Paprykę posiekaj drobno.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 3

Krok 4

Cielęcinę przepuść przez maszynkę, a następnie utrzyj z żółtym serem, majonezem i pieprzem.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 4

Krok 5

Dodaj paprykę, po czym wymieszaj. Schłódź.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta pikantna z cielęcinyPasta pikantna z cielęciny

Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.