Pasta pikantna z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pikantna z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

null

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu schłódź.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 2

Krok 3

Paprykę posiekaj drobno.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 3

Krok 4

Cielęcinę przepuść przez maszynkę, a następnie utrzyj z żółtym serem, majonezem i pieprzem.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 4

Krok 5

Dodaj paprykę, po czym wymieszaj. Schłódź.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta pikantna z cielęcinyPasta pikantna z cielęciny

Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.