Składniki
200 gramów
1 łyżka
50 gramów
100 gramów
4 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu schłódź.
Krok 3
Paprykę posiekaj drobno.
Krok 4
Cielęcinę przepuść przez maszynkę, a następnie utrzyj z żółtym serem, majonezem i pieprzem.
Krok 5
Dodaj paprykę, po czym wymieszaj. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej