
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
50 gramów
null
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu schłódź.

Krok 3
Paprykę posiekaj drobno.

Krok 4
Cielęcinę przepuść przez maszynkę, a następnie utrzyj z żółtym serem, majonezem i pieprzem.

Krok 5
Dodaj paprykę, po czym wymieszaj. Schłódź.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Pasta pikantna z cielęciny

