
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
50 gramów
null
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu schłódź.

Krok 3
Paprykę posiekaj drobno.

Krok 4
Cielęcinę przepuść przez maszynkę, a następnie utrzyj z żółtym serem, majonezem i pieprzem.

Krok 5
Dodaj paprykę, po czym wymieszaj. Schłódź.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej