Pasta pikantna z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta pikantna z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

null

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu schłódź.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 2

Krok 3

Paprykę posiekaj drobno.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 3

Krok 4

Cielęcinę przepuść przez maszynkę, a następnie utrzyj z żółtym serem, majonezem i pieprzem.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 4

Krok 5

Dodaj paprykę, po czym wymieszaj. Schłódź.

Pasta pikantna z cielęciny - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta pikantna z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta pikantna z cielęcinyPasta pikantna z cielęciny

Cielęcinę oprósz Przyprawą do mięs Knorr.