Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.
Krok 2
Majonez dokładnie wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dodaj sól, pieprz i cukier.
Krok 3
Łodygi selera naciowego obierz, drobno pokrój i wymieszaj z posiekanymi jajkami i przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej