
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.
Krok 2
Majonez dokładnie wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dodaj sól, pieprz i cukier.
Krok 3
Łodygi selera naciowego obierz, drobno pokrój i wymieszaj z posiekanymi jajkami i przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej