Pasta tsatsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta tsatsiki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

10 sztuk

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaj ogórka, a następnie przełóż go przez sitko, posól i pozostaw na kilka minut.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą.

Krok 3

Z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.

Krok 4

Twaróg utrzyj z jogurtem, olejem, octem, sokiem i skórką startą z cytryny.

Krok 5

Następnie połącz z czosnkiem, pieprzem i ogórkiem. Wymieszaj i schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej