
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
10 sztuk
250 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaj ogórka, a następnie przełóż go przez sitko, posól i pozostaw na kilka minut.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą.
Krok 3
Z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 4
Twaróg utrzyj z jogurtem, olejem, octem, sokiem i skórką startą z cytryny.
Krok 5
Następnie połącz z czosnkiem, pieprzem i ogórkiem. Wymieszaj i schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























