
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
10 sztuk
250 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaj ogórka, a następnie przełóż go przez sitko, posól i pozostaw na kilka minut.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą.
Krok 3
Z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 4
Twaróg utrzyj z jogurtem, olejem, octem, sokiem i skórką startą z cytryny.
Krok 5
Następnie połącz z czosnkiem, pieprzem i ogórkiem. Wymieszaj i schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej