Pasta tsatsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta tsatsiki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

10 sztuk

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaj ogórka, a następnie przełóż go przez sitko, posól i pozostaw na kilka minut.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą.

Krok 3

Z cytryny wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.

Krok 4

Twaróg utrzyj z jogurtem, olejem, octem, sokiem i skórką startą z cytryny.

Krok 5

Następnie połącz z czosnkiem, pieprzem i ogórkiem. Wymieszaj i schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta tsatsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej