Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.
Krok 3
Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej