Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.
Krok 3
Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej