
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.
Krok 3
Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej