Tzatziki z twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tzatziki z twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej