Tzatziki z twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tzatziki z twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej