Tzatziki z twarogu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tzatziki z twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Twaróg utrzyj z oliwą, octem i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj ogórka i natkę pietruszki. Przypraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tzatziki z twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej