Sos pomidorowy z trawa cytrynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos pomidorowy z trawa cytrynowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Rozbij liście trawy cytrynowej i posiekaj na cienkie plasterki.

Krok 2

Cebulę pokrój w ćwiartki, papryki i pomidory pokrój w połówki.

Krok 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż połówki pomidorów, kawałki papryki i cebuli, liście limonki kaffir, całe ząbki czosnku, papryczkę chilli i tymianek.

Krok 4

Zalej warzywa oliwą, dopraw szczyptą cukru  i piecz przez 45 minut.

Krok 5

Miękkie warzywa wyjmij z piekarnika i wyciągnij liście limonki. Dodaj posiekaną trawę cytrynową.

Krok 6

Połącz upieczone warzywa z sosem pomidorowym Knorr i zmiksuj składniki w blenderze. Podawaj na ciepło lub na zimno do dań głównych, mięs, ryb i warzyw.

Krok 7

Sos pomidorowy Knorr wymieszaj z szklanką wody i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy z trawa cytrynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej