Cos czosnkowy z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Czosnkowy

Autor: wydra123

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

1 pęczek

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki wyciśnij czosnek.

Krok 2

Dodaj majonezu i jogurtu.

Krok 3

Dodaj resztę składników i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos CzosnkowySos Czosnkowy

Sos czosnkowy jest dodatkiem, który pasuje niemal do każdego dania – od przekąsek typu krakersy lub chipsy, przez sałatki, aż po dania główne. Świetnie smakuje podany do pieczonych mięs – aromatyczne zioła bardzo dobrze komponują się z wyrazistym smakiem czosnku. Sos możesz z łatwością przygotować w domu. Wystarczy ząbek czosnku, jogurt oraz koperek, który złagodzi ostrość. W zależności od tego, jak bardzo intensywny smak chcesz uzyskać, dodaj do jogurtu jeden, dwa lub trzy ząbki czosnku. Najlepiej przecisnąć go przez praskę, jednak możesz też posiekać go drobno lub zgnieć ząbki czosnku płaską stroną noża, mocno dociskając do deski. Sos sprawdza się świetnie przede wszystkim jako dodatek do surówek lub sałatek. Jeśli serwowany będzie do dania głównego, podaj go w sosjerkach, by goście sami mogli porcjować sobie jego ilość. Możesz przystroić go natką pietruszki lub odrobiną bazylii. Kiedy chcesz uzyskać nieco odmienny smak niż zwykle, dodaj do całości pieprz cytrynowy – podkreśli smak sosu i nada mu delikatnie kwaskowego smaku.