
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
200 mililitrów
1 pęczek
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki wyciśnij czosnek.
Krok 2
Dodaj majonezu i jogurtu.
Krok 3
Dodaj resztę składników i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos Czosnkowy
Sos czosnkowy jest dodatkiem, który pasuje niemal do każdego dania – od przekąsek typu krakersy lub chipsy, przez sałatki, aż po dania główne. Świetnie smakuje podany do pieczonych mięs – aromatyczne zioła bardzo dobrze komponują się z wyrazistym smakiem czosnku. Sos możesz z łatwością przygotować w domu. Wystarczy ząbek czosnku, jogurt oraz koperek, który złagodzi ostrość. W zależności od tego, jak bardzo intensywny smak chcesz uzyskać, dodaj do jogurtu jeden, dwa lub trzy ząbki czosnku. Najlepiej przecisnąć go przez praskę, jednak możesz też posiekać go drobno lub zgnieć ząbki czosnku płaską stroną noża, mocno dociskając do deski. Sos sprawdza się świetnie przede wszystkim jako dodatek do surówek lub sałatek. Jeśli serwowany będzie do dania głównego, podaj go w sosjerkach, by goście sami mogli porcjować sobie jego ilość. Możesz przystroić go natką pietruszki lub odrobiną bazylii. Kiedy chcesz uzyskać nieco odmienny smak niż zwykle, dodaj do całości pieprz cytrynowy – podkreśli smak sosu i nada mu delikatnie kwaskowego smaku.