Ogórkowa raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa raita

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null łyżeczek

null

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój na drobną kosteczkę.

Krok 2

Do jogurtu wrzuć ogórka, posiekaną miętę, posiekaną kolendrę, kmin, sok z cytryny, pieprz czarny i ziołowy.

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr i całość ponownie wymieszaj.

Krok 4

Podawaj posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej