Ogórkowa raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa raita

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

null łyżeczek

null

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

1 pęczek

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój na drobną kosteczkę.

Krok 2

Do jogurtu wrzuć ogórka, posiekaną miętę, posiekaną kolendrę, kmin, sok z cytryny, pieprz czarny i ziołowy.

Krok 3

Dodaj sos sałatkowy Knorr i całość ponownie wymieszaj.

Krok 4

Podawaj posypane rzeżuchą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa raita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej