
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
null łyżeczek
null
1 szczypta
1 opakowanie
1 szczypta
1 pęczek
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój na drobną kosteczkę.
Krok 2
Do jogurtu wrzuć ogórka, posiekaną miętę, posiekaną kolendrę, kmin, sok z cytryny, pieprz czarny i ziołowy.
Krok 3
Dodaj sos sałatkowy Knorr i całość ponownie wymieszaj.
Krok 4
Podawaj posypane rzeżuchą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej