Sos z groszku konserwowego pani Szenkowskiej | Przepisy.pl pixel

Sos pani Szenkowskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

null

1 pęczek

1 szklanka

2 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, drobno pokrój i usmaż.

Krok 2

Jajko ugotuj na twardo i posiekaj. Podobnie zrób z natką pietruszki.

Krok 3

Następnie pieczarki połącz z posiekanym jajkiem, majonezem, śmietaną, kawiorem, drobno posiekaną pietruszką i groszkiem konserwowym. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej