
Składniki
null
null
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
null
1 pęczek
1 szklanka
2 łyżki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i usmaż.
Krok 2
Jajko ugotuj na twardo i posiekaj. Podobnie zrób z natką pietruszki.
Krok 3
Następnie pieczarki połącz z posiekanym jajkiem, majonezem, śmietaną, kawiorem, drobno posiekaną pietruszką i groszkiem konserwowym. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej