Sos z groszku konserwowego pani Szenkowskiej | Przepisy.pl

Sos pani Szenkowskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

null

1 pęczek

1 szklanka

2 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, drobno pokrój i usmaż.

Krok 2

Jajko ugotuj na twardo i posiekaj. Podobnie zrób z natką pietruszki.

Krok 3

Następnie pieczarki połącz z posiekanym jajkiem, majonezem, śmietaną, kawiorem, drobno posiekaną pietruszką i groszkiem konserwowym. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej