Sos z groszku konserwowego pani Szenkowskiej | Przepisy.pl pixel

Sos pani Szenkowskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

null

1 pęczek

1 szklanka

2 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, drobno pokrój i usmaż.

Krok 2

Jajko ugotuj na twardo i posiekaj. Podobnie zrób z natką pietruszki.

Krok 3

Następnie pieczarki połącz z posiekanym jajkiem, majonezem, śmietaną, kawiorem, drobno posiekaną pietruszką i groszkiem konserwowym. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pani Szenkowskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej