Sos winogronowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos winogronowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona umyj i oczyść.

Krok 2

Wino wymieszaj w rondelku z 3 łyżkami przegotowanej wody, winogronami i posiekanym drobniutko czosnkiem i ziołami.

Krok 3

Zmiksuj, przetrzyj przez sitko, dopraw do smaku szczyptą soli i odrobiną cukru.

Krok 4

Schłodź w lodówce przez przynajmniej 1 godzine.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej