Sos winogronowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos winogronowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona umyj i oczyść.

Krok 2

Wino wymieszaj w rondelku z 3 łyżkami przegotowanej wody, winogronami i posiekanym drobniutko czosnkiem i ziołami.

Krok 3

Zmiksuj, przetrzyj przez sitko, dopraw do smaku szczyptą soli i odrobiną cukru.

Krok 4

Schłodź w lodówce przez przynajmniej 1 godzine.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej