
Składniki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona umyj i oczyść.
Krok 2
Wino wymieszaj w rondelku z 3 łyżkami przegotowanej wody, winogronami i posiekanym drobniutko czosnkiem i ziołami.
Krok 3
Zmiksuj, przetrzyj przez sitko, dopraw do smaku szczyptą soli i odrobiną cukru.
Krok 4
Schłodź w lodówce przez przynajmniej 1 godzine.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej