
Składniki
null
null
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Winogrona umyj i oczyść.
Krok 2
Wino wymieszaj w rondelku z 3 łyżkami przegotowanej wody, winogronami i posiekanym drobniutko czosnkiem i ziołami.
Krok 3
Zmiksuj, przetrzyj przez sitko, dopraw do smaku szczyptą soli i odrobiną cukru.
Krok 4
Schłodź w lodówce przez przynajmniej 1 godzine.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej