Sos winogronowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos winogronowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Winogrona umyj i oczyść.

Krok 2

Wino wymieszaj w rondelku z 3 łyżkami przegotowanej wody, winogronami i posiekanym drobniutko czosnkiem i ziołami.

Krok 3

Zmiksuj, przetrzyj przez sitko, dopraw do smaku szczyptą soli i odrobiną cukru.

Krok 4

Schłodź w lodówce przez przynajmniej 1 godzine.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winogronowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej