Sos z pieczarek i kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z pieczarek i kiełbasy

Autor: aszor3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i obrać. Pokroić w plastry podsmażyć na kostce masła. Dolać 0,5 l wody po 15 minutach. Następnie dodać lekko podsmażoną kiełbasę.

Krok 2

Zaprawić koncentratem.

Krok 3

Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zaprawić mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
A la Stroganoff z kiełbasy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej