Sos z pieczarek i kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z pieczarek i kiełbasy

Autor: aszor3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i obrać. Pokroić w plastry podsmażyć na kostce masła. Dolać 0,5 l wody po 15 minutach. Następnie dodać lekko podsmażoną kiełbasę.

Krok 2

Zaprawić koncentratem.

Krok 3

Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zaprawić mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej