Sos z pieczarek i kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z pieczarek i kiełbasy

Autor: aszor3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i obrać. Pokroić w plastry podsmażyć na kostce masła. Dolać 0,5 l wody po 15 minutach. Następnie dodać lekko podsmażoną kiełbasę.

Krok 2

Zaprawić koncentratem.

Krok 3

Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zaprawić mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej