Sos z pieczarek i kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z pieczarek i kiełbasy

Autor: aszor3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i obrać. Pokroić w plastry podsmażyć na kostce masła. Dolać 0,5 l wody po 15 minutach. Następnie dodać lekko podsmażoną kiełbasę.

Krok 2

Zaprawić koncentratem.

Krok 3

Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zaprawić mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej