
Składniki
400 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyć i obrać. Pokroić w plastry podsmażyć na kostce masła. Dolać 0,5 l wody po 15 minutach. Następnie dodać lekko podsmażoną kiełbasę.
Krok 2
Zaprawić koncentratem.
Krok 3
Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zaprawić mąką i śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej