Sos z pieczarek i kiełbasy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z pieczarek i kiełbasy

Autor: aszor3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyć i obrać. Pokroić w plastry podsmażyć na kostce masła. Dolać 0,5 l wody po 15 minutach. Następnie dodać lekko podsmażoną kiełbasę.

Krok 2

Zaprawić koncentratem.

Krok 3

Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zaprawić mąką i śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z pieczarek i kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bogracz
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej