LINGUINE BOLOGNESE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

LINGUINE BOLOGNESE

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

400 gramów

50 gramów

2 opakowania

400 gramów

3 łyżeczki

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na olivie smażymy pokrojona w kostkę cebulę nastepnie mięso ... podlewamy polowa szklanki wody i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchew , dusimy aż woda wyparuje ... dodajemy pomidory oraz przyprawy dusimy jakieś 10 minut ... na koniec dodajemy fix knorr ...podajemy z makaronem posypane ulubionym serem i kiełkami Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • LINGUINE BOLOGNESE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej