Sos chrzanowy na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowy na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.

Krok 2

Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.

Krok 3

Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej