Sos chrzanowy na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowy na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.

Krok 2

Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.

Krok 3

Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska grzybowa Lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej