Sos chrzanowy na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowy na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.

Krok 2

Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.

Krok 3

Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej