Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.
Krok 2
Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.
Krok 3
Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej