Sos chrzanowy na ciepło przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos chrzanowy na ciepło

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.

Krok 2

Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.

Krok 3

Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos chrzanowy na ciepło - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej