
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szklanka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W połowie szklanki chłodnego wywaru rozprowadź mąkę.
Krok 2
Wymieszaj z pozostałą częścią wywaru.
Krok 3
Dodaj tarty chrzan, jogurt i śmietanę.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny, gałką, solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej